Μπαλωμενάκης: Αμήχανα ψέματα, μισές αλήθειες…

A.M.

Γράφει ο Αντώνης Μπαλωμένακης – Δικηγόρος πρώην βουλευτής Χανίων

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι αυτή η πίστωση υπάρχει» επιμένει σήμερα η κ. Μπακογιάννη, προκειμένου να καλύψει την ατυχή δήλωσή της ότι «δεν υπάρχουν πιστώσεις» για την ανακατασκευή του Ιταλικού Στρατώνα.

Δηλαδή;

Τι ήταν η υπουργική απόφαση που δημοσιοποιήθηκε χθες; Fake; Ας σοβαρευτούμε, διότι η κοινή γνώμη των Χανίων αποτελείται από νοήμονες ανθρώπους .

Άδικα σκιαμαχεί η κ. Μπακογιάννη. Πίστωση υπάρχει και μάλιστα επικαιροποιημένη. Ο χρόνος που διέρρευσε από την πυρκαγιά είναι εύλογος επειδή απαιτείται η σύνταξη μελέτης από το Υπουργείο Πολιτισμού. Μόλος ολοκληρωθεί, η εκταμίευση είναι εξασφαλισμένη.
Όσο για το κτίριο των παλιών φυλακών: Είναι βέβαιο ότι κατά την επίσκεψή της στο προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου έγινε αναφορά στις κοινές ενέργειές μας των αμέσως προηγούμενων ετών και τις δεσμεύσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Κοντονή, που έχουν οδηγήσει σε ευνοϊκό σημείο το θέμα της παραχώρησης.

Το ότι δεν αναφέρθηκαν , ως εάν όλα αρχίζουν τώρα, είναι και αυτό ένα ακόμα δείγμα πολιτικής μικροψυχίας.

Εννοείται ότι για το καλό του τόπου μας μακάρι να ολοκληρωθούν ευνοϊκά οι προσπάθειες που προηγήθηκαν. Αυτό είναι , πρέπει να είναι , και το μόνο κριτήριο και όχι το πώς θα δημιουργούμε εντυπώσεις, μάλιστα βασισμένες σε αμήχανα ψέματα ή σε μισές αλήθειες .