Μπακογιάννη για Σακελλαροπούλου: Θα ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία

Την άποψη ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία, εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε θετική την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου σημειώνοντας ότι ο χαρακτήρας, η πορεία και η γνώση αλλά και το γεγονός ότι είναι «ένας άνθρωπος που έχει δείξει ότι έχει τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου που τιμά τις επιλογές του είναι θετική επιλογή».

Η βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να δώσει το δικό του στίγμα με αυτή την επιλογή.

Σε σχέση με τον Προκόπη Παυλόπουλο, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι πρόσφερε σε δύσκολες στιγμές το 2015, «όταν η Ελλάδα είχε βγει από το ευρώ χάρη στις εκπληκτικές επιδόσεις της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου ή όταν επιχειρήθηκε θεσμικό πραξικόπημα αντιστάθηκε και έδειξε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ρόλο σημαντικό να παίξει».

Αναφορικά με τη μη κλήση της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου, η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για «βαριά διπλωματική και ευρωπαϊκή απρέπεια», ενώ σχολιάζοντας την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε: «Πρέπει να έχουμε ένα υπουργείο που να έχει συνολικά τις αρμοδιότητες και το οποίο κατά το πρότυπο της Αυστραλίας να μπορέσει να είναι αποτελεσματικό. Δεν θα γίνει εύκολα και γρήγορα».