Μονάδες στα Χανιά επισκέφθηκε η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά – “Δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών” δήλωσε η Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης (φωτό)

Περιοδεία σε σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων  του νομού Χανίων πραγματοποιεί η Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στο πλαίσιο των εορτασμών του Αγίου Νικολάου, Προστάτη των ναυτικών μας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Arxontakis

Την ΥΦΕΘΑ συνόδευσαν οι Αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ αντιστοίχως.

«Ο Ναύσταθμος Κρήτης επιβάλλει και υποστηρίζει τη ναυτική μας υπεροπλία στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και αναδεικνύει τη χώρα μας, ως τον βασικότερο πυλώνα της πολιτικής και πολιτειακής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου. Οι υψηλού επιπέδου επισκευαστικές, εφοδιαστικές και διοικητικής μέριμνας υπηρεσίες που προσφέρετε, έχουν αναγνωριστεί διεθνώς», επισήμανε μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  Μαρία Κόλλια Τσαρουχά μιλώντας σε συγκέντρωση του προσωπικού του και αφού προηγουμένως ενημερώθηκε αναλυτικώς στο Διοικητήριο του ΝΚ για τη λειτουργία και το έργο του, παρακολούθησε επίδειξη στις εγκαταστάσεις και ξεναγήθηκε στο Μουσείο του Ναυστάθμου.

Arxontakis

Η ΥΦΕΘΑ ικανοποιώντας την δέσμευση για τη μέριμνα υπέρ του προσωπικού των ΕΔ, επισκέφθηκε το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, όπου ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τη Διοίκηση και το προσωπικό του.

Στο ΠΒΚ, η ΥΦΕΘΑ ενημερώθηκε από τον Διοικητή και τους επιτελείς τους για την ιδιαίτερη αποστολή και την πολυεθνική σημασία του Κέντρου. «Με υπερηφάνεια βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, σε ένα πολυεθνικό κέντρο εκπαίδευσης, το οποίο συμβάλλει τα μέγιστα στην αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Είμαι σίγουρη ότι κάτω από την εμπειρία, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό σας, παρέχονται ασφαλείς συνθήκες για την εκτέλεση της αποστολής σας, σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές της αληθινής μάχης» τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Κόλλια-Τσαρουχά μιλώντας στα στελέχη και στο προσωπικό του.

Επόμενη στάση της επισκέψεως της ΥΦΕΘΑ, ήταν το ΚΕΝΑΠ, όπου της αναλύθηκε το υψηλής σημασίας εκπαιδευτικό του έργο, επ’ωφελεία τόσο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και του ΝΑΤΟ αλλά και τρίτων – εκτός Συμμαχίας – χωρών.

Επίσης, η κυρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετέβη και στην 5η Ταξιαρχία Πεζικού, στα Χανιά, όπου ενημερώθηκε επί των θεμάτων του Σχηματισμού και συνομίλησε με το προσωπικό και τα στελέχη.

Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί παραβρέθηκε στη λειτουργία που τελέστηκε στον Αγιο Νικόλαο στη Σούδα. Ερωτηθείσα για το Μακεδονικό και τις πρόσφατες αναφορές που έκανε ο Ζ. Ζάεφ, η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανέφερε ότι ο αλυτρωτισμός σοβεί στη γείτονα χώρα, παρά το γεγονός ότι αυτός ο αλυτρωτισμός δεν εδράζεται πουθενά. «Όλοι πλέον καταλαβαίνουν αυτό το οποίο για χρόνια αυτοί επιδίωκαν. Η κυβέρνηση παρακολουθεί αυτά που συμβαίνουν κι αυτή τη διαδικασία, όμως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε πει ότι αν και όποτε έρθει το προσύμφωνο των υπουργών Εξωτερικών εμείς δεν θα το ψηφίσουμε. Φαίνεται, όμως, ότι δυστυχώς ή ευτυχώς επαληθευόμαστε. Προφανώς, έχουμε πάρα πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας σε ό,τι έχει να κάνει με την από εδώ πλευρά. Η άλλη πλευρά φαίνεται πάντως ότι δεν έχει διάθεση να ακολουθήσει αυτά που από την πλευρά της συμφώνησε. Σε κάθε περίπτωση, κι ο Πάνος Καμένος κι εγώ και όλοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουμε αυτή τη συμφωνία».

Δείτε φωτογραφίες: πηγές: newpost.gr, Χανιώτικα Νέα