Μέτρα στήριξης του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, ζητά η Πρωτοβουλία Αντίστασης

Αναλυτικά η σχετική  ανακοίνωσή αναφέρει:

«Τα γηροκομεία είναι οι χώροι στους οποίους δεν θέλουμε να εισχωρήσει ούτε ένα ύποπτο περιστατικό» δήλωσε στην ενημέρωση της 29 Μάρτη ο καθηγητής Τσιόδρας. Τι γίνεται όμως με το γηροκομείο Χανίων; Όπως γράφτηκε στον τοπικό τύπο http://www.haniotika-nea.gr/anisychia-sto-girokomeio/τρόφιμοι διαμαρτύρονται γιατί στο γηροκομείο τους μεταφέρουν σε άλλα δωμάτια ώστε να διαμορφώσουν χώρο για τους αρρώστους από κορωνοϊό. Ο χώρος αυτός θα είναι ένας ξεχωριστός σαν «το μένουμε στο σπίτι» και όποιος αντέξει ή πλήρης μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης; Θα μεταφέρονται στο νοσοκομείο οι ηλικιωμένοι ασθενείς; Ποιοι θα περιθάλπουν και θα φροντίσουν τους αρρώστους; Το ίδιο προσωπικό που φροντίζει όλους τους ηλικιωμένους; Γιατί δεν κάνουν τεστ σε όλους τους εργαζομένους και τροφίμους;

Επειδή θέλουμε να προστατευτούν οι γιαγιάδες και οι παππούδες του γηροκομείου δεν μας εφησυχάζουν τα λόγια των κυβερνώντων διότι οι πράξεις αυτών και των προηγούμενων είναι που έχουν αποδεκατίσει τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Επειδή μπορεί ο ιός να κτυπά «αδιακρίτως κοινωνική τάξη»,όπως λένε, όμως οι παροχές περίθαλψης απαιτούν βαλάντιο.

candia

Απαιτούμε προσλήψεις ιατρικού- νοσηλευτικού και όλου του απαραίτητου προσωπικού στο γηροκομείο. Να δοθούν όλα τα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας στο προσωπικό. Να γίνουν ΤΕΣΤ σε όλους.

Πλήρης και δωρεάν περίθαλψης για όλους.