Με τον Μάκη Βορίδη συναντώνται οι αγρότες της Κρήτης

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη θα έχουν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου οι αγρότες της Κρήτης.

Κλιμάκιο των αγροτών έχει μεταβεί στην Αθήνα όπου σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση στις 2 το μεσημέρι με τον αρμόδιο υπουργό.

Παρά το γεγονός ότι χθες ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης η κάθοδος του κ. Βορίδη στις 28 Νοεμβρίου στο νησί ωστόσο οι αγρότες δεν εφησυχάζουν καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά.

candia

Δείτε το βίντεο (στο 1:34 αναφέρεται στην επίσκεψη του υπουργού) εδώ:

tipografo prints

Αρχής γενομένης από την καταστροφή που υπέστησαν τα θερμοκήπια στις περιοχές Κουντούρα και Ελαφονήσι στα Χανιά αλλά και στην Ιεράπετρα από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Παράλληλα, το μεγάλο πρόβλημα που θα τεθεί στον Μάκη Βορίδη είναι η καταστροφή που έχουν πάθει οι ελαιοπαραγωγοί λόγω του δάκου και άλλων ασθενειών που έχουν προσβάλει το δέντρο της ελιάς.

Οι αγρότες σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσουν από τον υπουργό εκτός από την κρατική αποζημίωση να υπάρξει χρηματική ενίσχυση και από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.