Με στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης συναντήθηκε ο Δήμαρχος Χανίων

Στιγμιότυπο από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων.

Με στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) συναντήθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Χανίων:

“Οι κ.κ. Milan Colic- Humljan και Ιωάννης Λημνιός – Σέκερης αναφέρθηκαν στην υλοποίηση του προγράμματος HELIOS στην Κρήτη

Στη συνάντηση ήταν, επίσης, παρόντες η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κα. Ελένη Ζερβουδάκη και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Μιχάλης Καλογριδάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στην Κρήτη. Παράλληλα τα στελέχη του Δ.Ο.Μ., ενημέρωσαν εκτενώς για τις ενέργειες που γίνονται σχετικά με την ένταξη των μεταναστών, οι οποίοι αναφορικά με την Κρήτη, συμμετέχουν στο πρόγραμμα στέγασης HESTIA.

”Στέγαση αιτούντων άσυλο στην Κρήτη”. Επίσης, κατόπιν ενημέρωσης, ετέθησαν προτάσεις προς το Δήμο Χανίων για συνεργασία στο HELIOS το οποίο είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα ένταξης που στοχεύει να υποστηρίξει τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας (πρόσφυγες και δικαιούχους επικουρικής προστασίας) να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα, το πρόγραμμα HELIOS προσφέρει υπηρεσίες που στοχεύουν στην προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης συμπεριλαμβανομένων επιδομάτων ενοικίασης, μαθημάτων ένταξης και εργασιακής υποστήριξης και εποπτείας ένταξης.

Το HELIOS υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και τους Εταίρους του με την υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης και χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η συνάντηση έκλεισε μέσα σε φιλικό κλίμα και από τις δύο πλευρές ενώ ο Δήμαρχος Χανίων  και οι συνεργάτες του αφού ευχαρίστησαν τα στελέχη του Δ.Ο.Μ., για την ολοκληρωμένη ενημέρωση που έλαβαν, δήλωσαν πρόθεση για υποστήριξη και συνεργασία για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος HELIOS στο Δήμο Χανίων”.