Με παρέμβαση Μπακογιάννη, ενισχύεται ο “ρόλος” του Ο.Α.Κ.

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις των τοπικών φορέων της Κρήτης με το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, αυτή την περίοδο, με στόχο την ενίσχυση των Δήμων του νησιού, αλλά και να γίνει η λειτουργία των Ο.Τ.Α. περισσότερο ευέλικτη, μέσω των κατάλληλων νομοθετικών παρεμβάσεων.

Το νομοσχέδιο που έρχεται την Πέμπτη στην βουλή και αφορά την Αναπτυξιακή λειτουργία των Ο.Τ.Α. θα αποτελέσει  το εργαλείο της τοπικής αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια, με βασικότερο μέλημα των αρμοδίων που εκπονούν την τελική πρόταση, να ξεπεραστούν οι  παθογένειες του παρελθόντος και να ενισχυθεί ο ρόλος των δήμων, με προσλήψεις προσωπικού αλλά και με όργανα τα οποία θα επωμιστούν την ευθύνη για την μελέτη και κατασκευή πολλών και σημαντικών έργων σε ολόκληρη την επικράτεια και κυρίως στις περιπτώσεις Δήμων, που δεν διαθέτουν Τεχνικές Υπηρεσίες.

Μέσω το νομοσχεδίου μεταξύ άλλων θα επεκταθεί η δυνατότητα για τους Δήμους να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις – και με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης –  εκτός από την ΕΕΤΑ, τους αναπτυξιακούς συνδέσμους των δικτύων και την ΜΟΔ, εξέλιξη που πρακτικά σημαίνει ότι σε επίπεδο Κρήτης, ο ρόλος που θα κληθεί να διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια ο Ο.Α.Κ., θα είναι διευρυμένος, πολυσύνθετος και σημαντικός.

candia

Την σχετική πρόνοια για να δοθεί αυτή η δυνατότητα στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, μέσω του νομοθετήματος που έρχεται στην βουλή, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του “Κυρίου Έπαρχου“, δρομολόγησε με προσωπικές της παρεμβάσεις – προς την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών – η πρώην Υπουργός και βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη διαβλέποντας το σημαντικό “κενό” που υπήρχε σε επίπεδο Κρήτης – προς αυτή την κατεύθυνση – αλλά και γνωρίζοντας τις δυνατότητες που βάσει του καταστατικού του έχει ο Ο.Α.Κ.,  θέλησε να ενισχύσει το ρόλο του, ζητώντας να υπάρξει συγκεκριμένη μνεία από το νομοθέτη, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγινε αποδεκτή από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών.

     Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

                                                 “Ο Κύριος Έπαρχος”