Μαζεύουν υπογραφές για τη Ρόζα Νέρα αλλά δεν μας λένε “ποιοι”

Θ.Π.

Τις τελευταίες ημέρες, κάνει το γύρο του διαδικτύου μια ανακοίνωση – ψήφισμα το οποίο φέρεται να καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να αναλάβει πρωτοβουλίες, για την εκκένωση του κτηρίου της Μεραρχίας, το οποίο εδώ και χρόνια όπως είναι γνωστό, τελεί υπό κατάληψη, στο λόφο Καστέλι, στην παλιά πόλη των Χανίων.

Δεν θα υπεισέλθω σε βαθιές αναλύσεις για το θέμα της κατάληψης, αυτό καθ’ αυτό, δίοτι κάτι τέτοιο δεν είναι της παρούσης και κατά καιρούς έχει γίνει μπόλικη συζήτηση κι έχει χυθεί αρκετό μελάνι, από ειδικούς και μη. Μια επιπλέον άποψη ή μια ακόμη ιστορική αναδρομή στα γεγονότα, ως εκ τούτου , δεν έχει σίγουρα να προσθέσει κάτι περισσότερο ουσιαστικό, σε μια συζήτηση που ουδέποτε στο παρελθόν, δεν οδήγησε τελικώς σε κάποιο συμπέρασμα.

Θα σταθώ όμως σε μια λεπτομέρεια – όχι επειδή αυτές είναι που κάνουν τη διαφορά – αλλά γιατί ουδείς συνάδελφος μου το έκανε . Ελπίζω να μην αδικώ κάποιον αν το έπραξε αλλά δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή μου  και  προσωπικά εμένα, αυτό που θα αναφέρω παρακάτω,  μου προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά.

Το φερόμενο αυτό ψήφισμα, δεν είδαμε ΠΟΤΕ ποιος ή ποιοι το υπογράφουν!

Ήταν ένα ψήφισμα το οποίο ξεκίνησε να κάνει το γύρο του διαδικτύου, από ιντερνετικά ΜΜΕ της Αθήνας και στη συνέχεια αναπαρήχθη και από τοπικά “Μέσα” με… Πηγή! Σε κανένα από τα θέματα που αναρτήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες – επαναλαμβάνω ελπίζω να μην αδικώ κάποια μέσα ή συναδέλφους – δεν έγινε αναφορά στον συντάκτη του… ψηφίσματος.

Ποιος συνέταξε λοιπόν αυτό το ψήφισμα…;

Για λογαριασμό ποιανού ή ποιων διενεργείται συλλογή υπογραφών, για το θέμα της Ρόζα Νέρα…;

Αν δεν υπάρχει “πατρότητα” στο ψήφισμα,  συγγνώμη αλλά προσωπικά εγώ, μπορώ να βάλω μια σειρά από σενάρια στο μυαλό μου, τα οποία όλα θα έχουν και από μια λογική εξήγηση…

Ας μάθουμε λοιπόν ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που συλλέγουν υπογραφές, κι ας ελπίσουμε πως το κλίμα θα διατηρηθεί σε χαμηλούς τόνους.

Από μια πιθανή ένταση, από οποιαδήποτε πλευρά κι αν αυτή προκληθεί, χαμένα και ΜΟΝΟ χαμένα, θα βγουν τα Χανιά…

Ακολουθεί το κείμενο του επίμαχου ψηφίσματος, όπως αυτό ακριβώς διακινείται στο διαδίκτυο

Θεωρείτε λογικό σήμερα, εντός ενός Δημόσιου χώρου να υπάρχει μια συλλογικότητα, η οποία συλλογικότητα έχει στο παρελθόν ταχθεί ανοικτά υπέρ της ένοπλης βίας, η οποία καταλαμβάνει δημόσιο χώρο;
Κε Μητσοτάκη είχατε πει:
Την αμέριστη στήριξή του στον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για τη δημιουργία προσκομμάτων στην παραχώρηση, ενώ δεσμεύτηκε για την οριστική πάταξη αντίστοιχων φαινομένων όταν το κόμμα του αναλάβει την εξουσία.
«Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στις ιδεολογικές της αγκυλώσεις, αλλά και στην “αγάπη που δεν κρύβεται” για τις ομάδες του αντιεξιουσιαστικού χώρου, δημιουργεί προσκόμματα προσπαθώντας να καθυστερήσει το έργο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στο τέλος η λογική, η νομιμότητα και το κράτος δικαίου θα επικρατήσουν. Θα χρειαστεί όμως μάχη ακόμα και για τα αυτονόητα, κόντρα σε αγκυλώσεις και πρακτικές που κρατάνε τη χώρα πίσω.
Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά θα στηρίξουμε το Πολυτεχνείο Κρήτης να αξιοποιήσει την περιουσία του προς όφελος του ιδρύματος. Και δεσμεύομαι πως όταν γίνουμε κυβέρνηση θα μπει οριστικό τέλος σε αυτά τα φαινόμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Φιλικά και Πάντα καλοπροαίρετα

                                                   Ο “Κύριος Έπαρχος”