Μ.Βολουδάκης: Μαθητές και γονείς έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται…

Στα κενά που υπάρχουν στα σχολεία πολλά εκ των οποίων παραμένουν ακόμα και τώρα υποστελεχωμένα αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο Μανούσος Βολουδάκης.

Ο βουλευτής Χανίων με αφορμή το θέμα που προέκυψε στο ΓΕΛ Σφακίων όπου υπάρχει μόλις ένας καθηγητής στάθηκε μεταξύ άλλων στις προσπάθειες που γίνονται, παραδέχεται ότι “κάτι πρέπει να αλλάξουμε στην όλη διαδικασία” και με περίσσια ειλικρίνεια καταλήγει: “παιδιά και γονείς έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται”.

Η ανάρτησή του:

Είναι αδιανόητο αυτό που διαχρονικά συμβαίνει στην πατρίδα μας με τους διορισμούς εκπαιδευτικών. Αν κάθε χρόνο μετράμε ελλείψεις εβδομάδες μετά την έναρξή των σχολείων, κάτι πρέπει να αλλάξουμε στην όλη διαδικασία.

Παρακολούθησα από την αρχή φέτος τη διαδικασία, σε διαρκή επικοινωνία τόσο με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη (η οποία έχει κάνει πραγματικά υπερπροσπάθεια) όσο και με τους προϊσταμένους των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά. Προσπάθησα ιδιαίτερα να περάσω το μήνυμα της ξεχωριστής ανάγκης στήριξης στα απομακρυσμένα σχολεία, μεταξύ των οποίων και των Σφακίων.

Το γεγονός ότι κάποια παιδιά σήμερα δεν έχουν ακόμη καθηγητές είναι απαράδεκτο. Πρέπει όμως να επισημάνω το εξής: την περασμένη εβδομάδα, όταν ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των προσλήψεων, ρώτησα τους περιφερειακούς διευθυντές των Χανίων ποια ήταν η εικόνα. Ήθελα να δω αν χρειάζεται να ασκήσω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου πίεση για να διατεθούν κι άλλοι εκπαιδευτικοί στα Χανιά. Όμως ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας μου είπε ότι είχαν διατεθεί αρκετοί καθηγητές στα Χανιά κι ότι δεν υπήρχε πλέον πρόβλημα.

Τι συνέβη τελικά και κάποια σχολεία δεν έχουν σήμερα καθηγητές; Αυτό πρέπει να διερευνηθεί. Το Υπουργείο ετοιμάζει τρίτο γύρο προσλήψεων, όμως αυτό θα πάρει κάποιες μέρες. Θα πρέπει εν τω μεταξύ η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Κρήτης, αλλά και η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας στα Χανιά να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες αξιοποίησης του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού.

Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, παιδιά και γονείς έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται.

&