Λαχειοπώλης από το Χαμιντιέ ήρθε στην Κρήτη, γενέτειρα του προπάππου του, 100 χρόνια μετά

Γνωριζοντας το πρώην επίθετο του προπάππου του και το όνομα του χωριού, δεν δυσκολεύτηκε να βρει το σπίτι και τις ρίζες του στους Κουνάβους

Ο πόλεμος στη Συρία και η μετέπειτα προσφυγγική κρίση τον έφερε ύστερα από 100 χρόνια στην γενέτειρα του προπάππου του, την Κρήτη.

Γνωριζοντας το πρώην επίθετο του προπάππου του και το όνομα του χωριού, δεν δυσκολεύτηκε να βρει το σπίτι και τις ρίζες του στους Κουνάβους.

candia

Ο Δημήτρης οπως θέλει να τον αποκαλουν ήταν μουσουλμάνος και απόγονος των τουρκοκρητικων που με την ανταλλαγή των πληθυσμών εγκαταστάθηκαν στο Χαμιντιέ της Συρίας.

«Στην αρχή οι κάτοικοι του χωριού δεν με είδαν με καλό μάτι καθώς φοβήθηκαν ότι πήγα για να διεκδικήσω το σπίτι ή μέρος της περιουσίας του προπάππου μου. Ίσως δεν γνώριζαν ότι όλα αυτά έχουν ρυθμιστεί με παλιότερες συνθήκες. Εγώ το μόνο που ήθελα ήταν μια καλή κουβέντα, μια γνωριμία…»

Τελικά ο Δημήτρης  τον οποίο ανακάλυψε η σελίδα Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, κάπου στις Μοίρες, μετά από καιρό κατάφερε να μάθει εύκολα τα Ελληνικά , να κάνει οικογένεια με Ελληνίδα και να μείνει για πάντα όπως φαίνεται εδώ.

Εν τω μεταξύ κάτι έπρεπε να κάνει για να ζήσει την οικογένειά του. Αρχικά έκανε διάφορες δουλειές μέχρι που σιγά σιγά βρήκε αυτό που του ταίριαζε. Έγινε λαχειοπώλης.