Κρητικός Ακαδημαϊκός επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ…; Δείτε ποιος είναι… (pics)

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες ακούγεται το όνομα του πρώην ευρωβουλευτή με το Ποτάμι και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργου Γραμματικάκη για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ο κ. Γραμματικάκης είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής με το Ποτάμι το 2014. Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ήταν ξανά υποψήφιος με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Να σημειωθεί ότι ο κ. Γραμματικάκης είχε πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Γραμματικάκης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ;

Στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας, θα είναι η Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Φαίνεται ότι είναι ανοιχτό ακόμα το πού θα κατέβει ο Πάνος Σκουρλέτης. Το λογικό είναι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί στο Επικρατείας για να μπορέσει να διευθύνει την εκλογική μάχη. Ωστόσο, είναι πιθανό να τον δούμε και στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Ερώτημα είναι επίσης τι θα γίνει με τον Νίκο Κοτζιά ο οποίος είχε διαμηνύσει ότι αν δεν μπει στο Επικρατείας, δεν θα είναι υποψήφιος. Σε μη εκλόγιμη θέση μπορεί να μπουν ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Νίκος Μπίστης της Γέφυρας και ο νυν βουλευτής Χριστόφορος Παπαδόπουλος από την κίνηση των “53”.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, το πιο πιθανό, είναι να κατέβει στη Μεσσηνία.

Πηγή: nooz.gr