Κρητικοί αγρότες: Επιστολή σε Κουρουμπλή για την απεργία της άλλης Τετάρτης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ζητούν αγροτικοί σύλλογοι της ανατολικής Κρήτης, με αφορμή την απεργία που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για τις 18 Απριλίου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή, που απέστειλαν στον αρμόδιο υπουργό, αναφέρουν:

“Κύριε Υπουργέ,

Μ’ αυτό το σημείωμα σας γνωστοποιούμε ότι η ΠΝΟ έχει εξαγγείλει απεργία στις 18/4/2018.

Σας Υπενθυμίζουμε ότι οι επαρχίες Σητείας Βιάννου και Ιεράπετρας, έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως 26 Αυγούστου, λόγω της καταστροφικής ανεμοθύελλας στης 26 Φεβρουαρίου. Επίσης από την ίδια ανεμοθύελλα έχουν έχει πληγεί το Τυμπάκι και τα Χανιά. Μαζί μ’ αυτό οι χαμηλές τιμές των οπωροκηπευτικών τη φετινή παραγωγική περίοδο, η παρατεταμένη ανομβρία στη Κρήτη, η υπέρογκη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές, έχουν εξουθενώσει τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης. Η εξαγγελία για απεργία της ΠΝΟ θα επιδεινώσει την κοινωνική και οικονομική κατάσταση των αγροτών.

Για τα παραπάνω ζητάμε να πραγματοποιήσετε άμεσα, πριν την απεργία, την δική σας υπόσχεση για μία σύσκεψη όπου θα συμμετέχετε εσείς και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Χανίων, Σητείας , Τυμπακίου και Ιεράπετρας, επίσης και η ΠΝΟ με δικό σας κάλεσμα,. Στην εν λόγω σύσκεψη θα συζητηθεί η ασφαλής και απρόσκοπτη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων που είναι σημαντική για τους αγρότες της Κρήτης.

Είμαστε αποφασισμένοι να διακινήσουμε κανονικά και απρόσκοπτα τα προϊόντα μας, σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή που περνάνε οι αγρότες της Κρήτης και η χώρα.

Το ΔΣ

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι:

Σελίνου Χανιων

Τυμπακίου Δήμου Φαιστού

Σητείας

Ιεράπετρας”