Κρήτη: Τον περίμεναν να βγει από το σπίτι του και τον μάγκωσαν… (pic)

(φωτογραφία αρχείου)

Στα χέρια των ανδρών της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου έπεσε ένας 35χρονος αλλοδαπός για παράβαση του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα».

Συγκεκριμένα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν τον 35χρονο να βγαίνει από το σπίτι του και σε έλεγχο στο υπό την ιδιοκτησία του Ι.Χ.Ε όχημα, εντοπίστηκαν εντός του πορτ μπαγκάζ ένα χαρτοκιβώτιο και μία πλαστική σακούλα, που περιείχαν συνολικά εξακόσια πενήντα (650) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, καθώς και πέντε (05) συσκευασίες καπνού, το σύνολο των οποίων δεν έφερε την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια, ο 35χρονος παρέδωσε επιπλέον εξακόσια σαράντα (640) πακέτα τσιγάρων, καθώς και τριάντα οκτώ (38) συσκευασίες καπνού, στερούμενα τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, τα οποία απέκρυπτε στο σπίτι του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα καπνικά προϊόντα και το ΙΧΕ όχημα, ενώ γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των έξι χιλιάδων δεκαεννέα ευρώ και ογδόντα τριών λεπτών (6019,83€).

candia