Κρήτη: Καταγγελίες για ελέγχους της αστυνομίας χωρίς να τηρούνται τα μέσα προστασίας – «Έκοψαν» πρόστιμο για ένα απλό λάθος (video)

Χωρίς γάντια και μέσα προστασίας φαίνεται ότι γίνονται οι έλεγχοι των αστυνομικών σε πολίτες για άσκοπη μετακίνηση. Αυτό, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει, ένας Ηρακλειώτης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε έναν έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες στην Χανιόπορτα.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr που αναδεικνύει το θέμα, όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν ο Ηρακλειώτης μαζί μ’ έναν φίλο του πήγαν στην περιοχή για να δώσουν τρόφιμα και φάρμακα σε κάποιον άρρωστο που τα είχε ανάγκη.

Τότε, όπως αναφέρει στην καταγγελία του, είδαν τρεις αστυνομικούς να κάνουν έλεγχο σε δύο πολίτες.

candia

Ο έλεγχος γινόταν «χωρίς να τηρούνται αποστάσεις και προληπτικά μέτρα όπως γάντια, μάσκες κτλ». Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο και στους καταγγελλόμενους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, οι αρχές ζήτησαν να απαραίτητα έγγραφα, τα έλεγξαν και στη συνέχεια τους τα επέστρεψαν. «Τα έγγραφα τα είχαν πιάσει με τα χέρια τους και τους ζήτησα να τα απολυμάνουν πρώτα αφού δεν φορούσαν γάντια για να μην κολλήσω κορωνοϊό», αναφέρει ο πολίτης.

 «Έκοψαν» πρόστιμο για ένα απλό λάθος

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους παρευρισκόμενους βεβαιώθηκαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Μάλιστα, στον έναν η κλήση «κόπηκε» εξαιτίας λάθους που είχε γίνει.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, «όταν ο αστυνομικός ζήτησε από τον Α. την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης έκρινε πως η ημερομηνία μετακίνησης έχει γραφτεί ανάποδα (αντί για 7/4/2020 ήταν 4/7/2020), άρα το έγγραφο δεν ήταν σε ισχύ, οπότε και επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ».