Κρήτη: Γερμανοί τουρίστες προσπάθησαν να ουρήσουν στο μνημείο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

Σάλο έχει προκαλέσει στην Βιάννο Ηρακλείου η προσπάθεια μέλους γκρουπ νεαρών τουριστών, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, να βεβηλώσει το μνημείο.

Επιχείρησε να «κάνει την ανάγκη του» πάνω στην πλάκα του μνημείου

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ανέφερε ότι ενημερώθηκε από υπάλληλο του Μουσείου ότι ένας εκ των νεαρών εντοπίστηκε να έχει κατεβάσει το παντελόνι του και να επιχειρεί να «κάνει την ανάγκη του» πάνω στην πλάκα του μνημείου.

Ήξεραν τι μνημείο είναι – Δεν ήταν τυχαία πράξη

Ο κ. Μπαριτάκης συμπλήρωσε ότι «δεν ήταν τυχαία πράξη καθώς υπήρχαν ταμπέλες που ενημέρωναν τι ακριβώς μνημείο είναι. Από τα λεγόμενα των εργαζομένων, το γκρουπ των νεαρών τουριστών πρέπει να ήταν από τη Γερμανία και αυτό που πρέπει να πούμε ότι ως γεγονός, είναι θλιβερό και αποτρόπαιο. Εάν μπορούσε να επιληφθεί εκείνη την στιγμή η αστυνομία και δεν έφευγαν, είναι σαφές ότι θα ζητούσαμε την παραδειγματική τους τιμωρία καθώς αποτελεί βεβήλωση μνημείου αλλά και της ιστορίας μας».

“Φασιστική κίνηση”

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος του Δήμου Βιάννου, Αριστομένης Συγγελάκης, χαρακτήρισε το περιστατικό ως μία “φασιστική κίνηση”. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω παρά μόνο φασιστική τέτοια κίνηση. Ενημερώθηκα ότι με την αντίδραση της κυρίας που εργάζεται στο μουσείο, οι φίλοι του συγκεκριμένου νεαρού Γερμανού, τον έπεισαν να σηκώσει το παντελόνι και τα εσώρουχά του, ωστόσο με το που απομακρύνθηκε η εργαζόμενη τα κατέβασε και πάλι. Όταν γύρισε η γυναίκα να δει τι είχε γίνει, σήκωσε και πάλι παντελόνι και εσώρουχο και έφυγε μαζί με τα τρία ακόμη άτομα, με δύο μηχανές» είπε ο κ. Συγγελάκης στο ΑΠΕ -ΜΠΕ που εξήγησε ότι ήδη έχει απευθυνθεί στην Αστυνομία που διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό της παρέας των Γερμανών.

«Είμαι εξοργισμένος και νομίζω ότι είναι χρέος μας, να μην αφήσουμε το περιστατικό να περάσει έτσι. Ελπίζω να υπάρξει εξέλιξη από την Αστυνομία» συνέχισε ο κ. Συγγελάκης.

 topnews.gr