ΚΡΗΤΗ | Επιστολή – απόδειξη ζωής για τον Μιχάλη Λεμπιδάκη…

Μία επιστολή – απόδειξη ζωής έλαβε ταχυδρομικά πριν από λίγες ημέρες η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος είναι όμηρος απαγωγέων εδώ και πέντε μήνες…

Όπως δημοσιεύει το «Βήμα» στην επιστολή του ο 54χρονος όμηρος αναφέρει ότι είναι υγιής, ότι οι συνθήκες διαβίωσής του είναι καλές ενώ προσπαθεί να εμψυχώσει τους συγγενείς του. Χωρίς ωστόσο σε κανένα σημείο της επιστολής να υπάρχει αναφορά στα λύτρα που απαιτούν οι απαγωγείς, στην «ανάγκη» καταβολής τους ή να ασκηθεί οποιαδήποτε άλλη πίεση.

Στην επιστολή έχει αναγνωριστεί ο γραφικός χαρακτήρας του επιχειρηματία, ενώ εξετάζεται για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων, DNA κλπ.

candia

Οπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «η αποστολή αυτής της επιστολής στους οικείους του απαχθέντα έχει προφανώς καθησυχαστικό χαρακτήρα. Είναι, ίσως, ένα δείγμα υποχωρητικότητας των δραστών, παρότι υπάρχει χαώδης διαφορά της τάξης των 30-40 εκατ. ευρώ στα λύτρα που ζητούνται και στα χρήματα που μπορεί να διαθέσει η οικογένεια.

Μέχρι στιγμής οι απαγωγείς έδιναν δείγματα ζωής του 54χρονου με SMS, ορισμένα από τα οποία είχαν υβριστικό χαρακτήρα. Αυτό το πιθανό δείγμα συναίνεσης ή προσέγγισης των απαγωγέων δείχνει ότι θέλουν να κερδίσουν επιπλέον χρόνο στις διαπραγματεύσεις. Συνεκτιμώντας ασφαλώς και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από την πολύμηνη ομηρία του κ. Λεμπιδάκη. Τέλος, ίσως προσμετρούν και άλλα στοιχεία του παρασκηνίου της υπόθεσης που δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί».

Η αρχική απαίτηση των δραστών ήταν της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ όμως, ύστερα από ορισμένες «επαφές» με την οικογένεια, το ποσό περιορίσθηκε στα 30 έως 50 εκατομμύρια ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση το γράμμα αυτό αναπτερώνει τις ελπίδες ότι σύντομα, όπως όλοι εύχονται, η περιπέτεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη θα έχει αίσιο τέλος.

Σε επίπεδο ερευνών η Αστυνομία εξακολουθεί να κινείται με αργούς ρυθμούς, δίνοντας την εντύπωση ότι κάτι ψάχνει, κάπου κινείται, κάτι υποψιάζεται, αλλά ούτε και οι ίδιοι οι επικεφαλής της έρευνας δεν μπορούν να πουν ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο.

Υπάρχουν ύποπτοι, όπως υπάρχουν σε κάθε περίπτωση με αστυνομικό ενδιαφέρον, όμως παραμένουν ακόμα ύποπτοι, χωρίς αποδείξεις, παρά μόνο αποχρώσες ενδείξεις που μπορεί να μην οδηγήσουν πουθενά.

Υπάρχουν και πιθανά σημεία στα οποία μπορεί να κρατείται το θύμα, αλλά και πάλι ο νόμος των πιθανοτήτων δεν φαίνεται να είναι με το μέρος των ερευνητών.

eparxies.gr