ΚΟΥΖΙΝΑ | Σουφλέ μπρόκολο - κουνουπίδι

Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, αφού με τη συγκεκριμένη συνταγή θα βάλετε, εκτός από το μπρόκολο, και άλλο ένα «παιδικό τραύμα» στη διατροφή σας, το κουνουπίδι!

Θα χρειαστείτε: 300 γραμμάρια μπρόκολο, 300 γραμμάρια κουνουπίδι, 2 αβγά, 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο (Gouda και παρμεζάνα), 50 γραμμάρια βούτυρο, λίγο αλεύρι, 300ml ζεστό γάλα, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Καταρχάς, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Βράστε τις φούντες του κουνουπιδιού σε νερό με λίγο αλάτι για περίπου 3 λεπτά και αφού το σουρώσετε και το κρυώσετε, επαναλάβετε το ίδιο και με το κουνουπίδι. Στο πυρέξ που θα έχετε ήδη βουτυρώσει, ρίξτε παρμεζάνα, ενώ το υπόλοιπο βούτυρο ζεστάνετέ το και αναμείξτε το με το αλεύρι σας, προσθέτοντας στη συνέχεια το γάλα και ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να πήξει. Από τα δύο αβγά σας ξεχωρίστε τους κρόκους και χτυπήστε τους, προσθέτοντας στη συνέχεια αλάτι, πιπέρι και gouda. Βάλτε στο μείγμα και τα δύο βασικά υλικά σας, το μπρόκολο και το κουνουπίδι, και ανακατέψτε ελαφρά, ενώ με τα ασπράδια σας φτιάξτε μαρέγκα, την οποία θα χρησιμοποιήσετε στο μείγμα, ρίχνοντας κουταλιά-κουταλιά.

Τέλος, απλώστε το μείγμα στο πυρέξ ομοιόμορφα και πασπαλίστε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω. Ψήστε για περίπου μισή ώρα και όταν το σουφλέ φουσκώσει και πάρει χρώμα, ετοιμαστείτε να το δοκιμάσετε!

Πηγή: clickatlife

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here