ΚΟΥΖΙΝΑ | Παγωμένο cheesecake με μπισκότα σε 5 στρώσεις

Υλικά Συνταγής

  • Για τη βάση
  • 2 πακέτα μπισκότα με γέμιση σοκολάτα τριμμένα
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο κρύο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • Για την κρέμα τυριού
  • 250 γρ. τυρί κρέμα μαλακό
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κρύο γάλα
  • 1½ φλ. χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή
  • 6 μπίσκότα με γέμιση σοκολάτα σπασμένα σε κομμάτια
  • Για την κρέμα
  • 1-1/4 φλ. κρύο γάλα
  • 1 συσκευασία κρέμα στιγμής σοκολάτα
  • 2 κ.σ. ξύσμα σοκολάτας
  • 500 γρ. σαντιγί
  • 6 μπισκότα τριμμένα ή σπασμένα για επικάλυψη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το κρύο λιωμένο βούτυρο και την κανέλα. Τα στρώνουμε σε μικρο τετράγωνο πυρεξ 24×24 εκ. Το παγώνουμε για 10′ να σφίξει.

Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα τυριού σε μπολ και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με μίξερ χειρός να αφρατέψουν. Τα στρώνουμε στη βάση.

Φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής σοκολάτα χτυπώντας τα υλικά μέχρι να σφίξει. Τη στρώνουμε πάνω στην κρέμα τυριού.
Απλώνουμε τη σαντιγί σε στρώση .

Τέλος, πασπαλίζουμε με τα σπασμένα μπισκότα. Παγώνουμε για λίγες ώρες να σφίξει.

argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here