Το πιο λαχταριστό γεμιστό κοτόπουλο με γραβιέρα, ετοίμασε μόνο για τους αναγνώστες του eparxies.gr, ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Κοκολογιαννάκης
Πρόκειται για ένα πολύ γευστικό πιάτο, το οποίο γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα κοτόπουλο, 5 λιαστές ντομάτες, γραβιέρα κομμένη σε τρία μέρη, αλάτι, φρέσκο πιπέρι, 1 ποτήρι λευκό κρασί, 4-5 φύλλα βασιλικού, 1 σκελίδα σκόρδο, 20γρ. θυμάρι φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο και στη συνέχεια κόβουμε τα φιλέτα στη μέση κατά μήκος και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι φρέσκο και τα γεμίζουμε με τη γραβιέρα και τη λιαστή ντομάτα, τον βασιλικό, τα κλείνουμε και χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και το θυμάρι για να αρωματιστεί το λάδι μας και ρίχνουμε το κοτόπουλο μέχρι να «θωρακιστεί» από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε λίγο να βράσει.
Μετά το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και το βάζουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ένα απλό ρύζι, πουρέ ή λαχανικά βραστά.