Κορωνοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μπόρις Τζόνσον- Φήμες για χορήγηση οξυγόνου

Σοβαρή φαίνεται να είναι η επιδείνωση που αντιμετωπίζει στην υγεία του ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μερικές ημέρες πριν διαγνώστηκε θετικός στον νέο ιό

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο, καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν επιβαρυμένη, εξαιτίας του μικροβίου, το οποίο ταλαιπωρεί ολόκληρη την ανθρωπότητα εδώ και μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζόνσον διαγνώστηκε θετικός στον ιό περίπου 10 ημέρες πριν, ενώ χθες εισήχθη στο νοσοκομείο με «επίμονα συμπτώματα» του ιού.

candia

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εισήχθη στο νοσοκομείο St. Thomas στο Γουεστμίνστερ στις 8 χθες το βράδυ, κατόπιν συμβουλής του γιατρού του, αφού συνέχισε να έχει υψηλό πυρετό. Ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επέμεινε χθες πως η εισαγωγή του στο νοσοκομείο δεν ήταν μέτρο «επείγουσας ανάγκης» αλλά για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ωστόσο, η εφημερίδα Times of London ανέφερε πως στον Μπόρις Τζόνσον χορηγήθηκε οξυγόνο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με άλλα βρετανικά δημοσιεύματα, η κατάσταση της υγείας του δεν έχει επιδεινωθεί, αλλά δεν έχει υποχωρήσει, με τον υψηλό πυρετό να προκαλεί ανησυχία για ενδεχόμενη πνευμονία.
Προσπαθεί να καθησυχάσει το κοινό η Ντάουνινγκ Στριτ

Κι ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ προσπαθεί να καθησυχάσει το κοινό λέγοντας πως ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει «ήπια συμπτώματα» του κορωνοϊού, κάποιοι βοηθοί του φέρεται να «ανησυχούν όλο και περισσότερο» για την υγεία του τις τελευταίες ημέρες, με τον Μπόρις Τζόνσον να «βήχει έντονα» κατά την διάρκεια των τηλεφωνικών συνδιασκέψεων».

Ο Μπόρις Τζόνσον, «ήταν πιο βαριά άρρωστος από ότι τόσο αυτός όσο και οι υπάλληλοί του ήταν διατεθειμένοι να παραδεχτούν» σύμφωνα με την Guardian, επικαλούμενη πηγή που λέει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός «παρακολουθείται από γιατρούς που ανησυχούν για την αναπνοή του».

mononews.gr