Κορονοϊός: 38 οι νεκροί, 95 νέα κρούσματα, συνολικά 1.156

Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα που φτάνουν τα 95 ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαρτίου. Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τα 1.156.

Τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Κυριακή 29 Μαρτίου, είναι 95 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.156, ανακοίνωσε κατά την Κυριακάτικη ενημέρωση ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Τα περισσότερα από τα νέα ανακοινωθέντα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 69 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ πέντε έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.

candia

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έξι ακόμα θανάτους από κορωνοϊό και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας είναι 38, με μέση ηλικία τα 71 έτη. Από αυτούς, 29 ήταν άνδρες και 9 γυναίκες, ενώ το 92% των θανάτων αφορά ηλικιωμένους από 70 ετών και άνω ή με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Το 58% των ασθενών με σοβαρές ασθένειες έπασχε από καρδιαγγειακή νόσο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ελλάδα έχουν διενεργηθεί μέχρι στιγμής 15.151 διαγνωστικοί έλεγχοι για τον νέο κορωνοϊό.

Επίσης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού σε δομή αστέγων. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε νοσοκομείο, ενώ εξετάστηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και οι 130 διαμένοντες στη δομή.

«Τα φάρμακα δεν είναι πανάκεια», σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, και η χλωροκίνη πρέπει να χορηγείται αυστηρά με ιατρική παρακολούθηση.

O κ. Τσιόδρας τόνισε ότι ο ρυθμός της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας σε σχέση με άλλα κράτη, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, είναι βραδύτερος.

Σχετικά με τον αριθμό των τεστ, ο κ. Τσιόδρας σχολίασε πως τα 15.000 τεστ δεν είναι λίγα, και έχει σχηματιστεί λεπτομερής εικόνα για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Ακόμα κι αν διενεργούσαμε εκατομμύρια τεστ, σύμφωνα με όσα ανέφερε, δεν θα είχαμε ολοκληρωμένη εικόνα, γιατί πολλοί ασθενείς θα ήταν σε φάση επώασης.

Μαραθώνιο χαρακτήρισε ο λοιμωξιολόγος την κατάσταση που ζούμε, και τόνισε ότι για να συνεχιστούν οι καλές εξελίξεις που βλέπουμε στη χώρα μας απαιτείται συμμόρφωση με τα μέτρα. «Οι επόμενες εβδομάδες θα μας δώσουν καλύτερη εικόνα, ο αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα μας δίνει μια συγκρατημένη αισιοδοξία, όμως όλα εξαρτώνται από το πόσο συνεπείς θα είμαστε στην τήρηση των μέτρων», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

«Πρέπει κανείς να ξέρει τον εχθρό, αλλά και τα όπλα του», σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας αναφερόμενος στον νέο κορωνοϊό.

«Η ενότητα δοκιμάζεται, ενώ πολλές χώρες στενάζουν, Ευχόμαστε σε όλους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, είμαστε συναγαγωνιστές, ο αγώνας είναι πανανθρώπινος. Πρέπει κι εμείς να συνεχίσουμε ενωμένοι. Κάθε άνθρωπος είναι ιερός,  είναι ζωές» ,επισήμανε ο κ. Τσιόδρας επαναλαμβάνοντας πως η συμμόρφωση με τα μέτρα είναι απαραίτητη.

zougla.gr