Κορωνοϊός: Ελπίδες από ιαπωνικό φάρμακο για τη γρίπη που προμηθεύτηκε η Ελλάδα

Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της φαβιπιραβίρης, επισήμανε στις δηλώσεις του ο Σ. Τσιόδρας

Ένα αντι-ιικό φάρμακο, η φαβιπιραβίρη, από την Ιαπωνία, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της γρίπης φαίνεται να έχει αποτέλεσμα στον κορωνοϊό. Μάλιστα μελέτες που έγιναν στην Κίνα δείχνουν ότι το εν λόγω φάρμακο μπορεί να μειώσει τη διάρκεια καταπολέμησης του ιού στις 4 μέρες.

Όπως ανέφερε στην τακτική ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, “ακούμε πρώτη φορά για το συγκεκριμένο φάρμακο και γνωρίζουμε ότι η Ιαπωνία είναι πολύ μπροστά στις τεχνολογίες θεραπείας για τη γρίπη. Αυτό φαίνεται ότι βοήθησε σε κινεζικές μελέτες μείωσης των επιπέδων του ιού. Έχει γίνει συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΕΟΦ για τη διαθεσιμότητα του φαρμάκου. Δεν χρησιμοποιείται από τις κλινικές μελέτες του παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Θεωρώ ότι θα είναι καλό για τα πιο δύσκολο περιστατικά, για ασθενείς όπου δεν θα έχουν δουλέψει άλλοι συνδυασμοί”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος.

candia

Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε παραγγελία του συγκεκριμένου φαρμάκου, έχοντας εξασφαλίσει απόθεμα προκειμένου να είναι διαθέσιμο σε περίπτωση που χρειαστεί.

Πηγή: news247.gr