Κωνσταντίνος Κανδήρος: Παντρεύεται, περιμένει παιδί και κάνει νέο επαγγελματικό ξεκίνημα!

Μετράει ήδη αρκετά χρόνια και «χιλιόμετρα» στο τραγούδι, αγαπά τα Χανιά και πήρε την απόφαση, να επιστρέψει στη γενέτειρα του  με νέους στόχους και καινούργια «ξεκινήματα». Ο Κωνσταντίνος Κανδήρος είναι ένας καλλιτέχνης που έκανε «πράγματα» στην Αθήνα, συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες αλλά πλέον, παραμένοντας στον χώρο του τραγουδιού, κάνει «στροφή» και «επιστροφή». Επιστρέφει στα Χανιά, ετοιμάζεται να κάνει οικογένεια – δηλώνοντας ήδη χαζομπαμπάς –  και ετοιμάζεται για κάτι νέο, που είχε αφήσει στη «μέση»!

 

Πριν από πόσα χρόνια και πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς επαγγελματικά με το τραγούδι…;

Με το τραγούδι ξεκίνησα επαγγελματικά το καλοκαίρι του 2004 στα τότε γνωστά μπουζούκια των Χανίων «Γοργόνες & Μάγκες». Μέχρι τότε δεν είχα ξαναπιάσει μικρόφωνο. Όλο αυτό συνέβη εντελώς  τυχαία, όταν ένα βράδυ πάνω στο κέφι ο τραγουδιστής του μαγαζιού μου ζήτησε να πω ένα τραγούδι. Θυμάμαι αξέχαστα ότι τραγούδησα το «Δεν φεύγω» του Μιχάλη Χατζηγιάννη.  Αποδείχτηκε το γούρι μου. Από την επόμενη κιόλας εβδομάδα βρέθηκα σταθερά στην πίστα.

«Στην μουσική βιομηχανία ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και είναι πολύ δύσκολο πλέον να ξεχωρίσεις με τέτοια πληθώρα καλλιτεχνών»

Ήσουν το παιδί που από μικρός όλοι έλεγαν πως έχεις καλή φωνή και ήσουν πρώτος στις σχολικές χορωδίες, ή σου προέκυψε

Η αλήθεια είναι ότι ήμουν πάντα στις παιδικές χορωδίες και στις σχολικές γιορτές συμμετείχα ενεργά στο μουσικό κομμάτι.

Το τραγούδι στην… επαρχία και στην Αθήνα!

Πόσο δύσκολο είναι για έναν καλλιτέχνη να «δείξει» πράγματα στην επαρχία;

Τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτή τη δουλειά, όλα αποκτούνται με κόπο και πείσμα. Εάν έχεις δυνατούς συνεργάτες που δεν δουλεύουν απλά για το μεροκάματο, αλλά έχουν μεράκι για την μουσική, το αποτέλεσμα της δουλειάς είναι σίγουρα πολύ καλό και αντάξιο της προσπάθειας του κάθε τραγουδιστή. Στην επαρχία παίζει σημαντικό ρόλο και η επαφή – σχέση  που έχει ο καλλιτέχνης με το κοινό του αλλά και η κοινωνικότητα του που θα τον βοηθήσει στο να δημιουργήσει ένα κύκλο ανθρώπων που θα τον στηρίζει.

Από παλαιότερη συνεργασία με τους Πάολα, Τάμτα και Γιώργο Γιαννιά.

Δοκίμασες όμως τις δυνάμεις σου και στην δύσκολη «αρένα» της Αθήνας. Κατάφερες να «ξεκλειδώσεις» τις πόρτες των δισκογραφικών εταιριών και γενικότερα η πορεία σου δείχνει ότι είχε επόμενα «βήματα» και «σταθμούς»…

Η Αθήνα ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο για μένα. Έζησα εκεί 12 δημιουργικά χρόνια  όπου είχα την τύχη να συνεργαστώ με μεγάλα ονόματα σε γνωστές πίστες. Μου άνοιξαν πολλές πόρτες και συνεργάστηκα με 3 από τις καλύτερες δισκογραφικές εταιρίες όπου και κυκλοφόρησα κάποια από τα τραγούδια μου.  Στην μουσική βιομηχανία ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και είναι πολύ δύσκολο πλέον να ξεχωρίσεις με τέτοια πληθώρα καλλιτεχνών. Η κρίση που ήρθε, δυστυχώς επηρέασε αρκετά και  την νυχτερινή διασκέδαση τότε.  Σήμερα έχω επιστρέψει στον τόπο μου και συνεχίζω να δημιουργώ και να παρουσιάζω την δουλειά μου διασκεδάζοντας τον κόσμο.

Η πρόταση γάμου… το μωρό που «έρχεται» και η «επιστροφή» στα ψαλίδια!

Πριν από λίγους μήνες πήρες αποφάσεις «ζωής». Μια πρόταση γάμου, «υπερπαραγωγή» και…

(γέλια)… Είμαι και εγώ από αυτούς που πιστεύουν ότι  η φυσιολογική εξέλιξη της ζωής κάποιου είναι να δημιουργήσει οικογένεια. Πιστεύω πως έφτασε και η δική μου ώρα και πως βρήκα τον κατάλληλο άνθρωπο για να μοιραστώ όλο αυτό. Όσον αφορά την πρόταση γάμου «υπερπαραγωγή» , απλά θέλω οι δικές μου ευτυχισμένες στιγμές να θυμίζουν πάρτι.

Μαθαίνουμε πως σε λίγο καιρό γίνεσαι πατέρας! Τι σημάνει αυτή η εξέλιξη για τον Κωνσταντίνο…;

Πατέρας σημαίνει περισσότερες ευθύνες αλλά προς το παρόν… Απλά πετάω στα σύννεφα φίλε μου…

Στην Αθήνα κάνω μια εξειδίκευση στην αντρική κόμμωση και το κοντό γυναικείο κούρεμα και ελπίζω σύντομα να επιδείξω τις ικανότητες μου και σε αυτό

Οι… πληροφορίες λένε πως αυτή την περίοδο «επέστρεψες» στα θρανία, για μίλησε μας

Δεν επέστρεψα  στα θρανία αλλά για την ακρίβεια, στα ψαλίδια… Με μητέρα κομμώτρια, είχα πολλά ερεθίσματα και  η κομμωτική  ήταν η άλλη μεγάλη μου αγάπη από μικρός. Την άφησα όταν μετακόμισα στην Αθήνα γιατί δεν μπορούσε να συνδυαστεί η πρωινή δουλειά με την καθημερινή μου τότε παρουσία στις βραδινές πίστες. Με αφορμή λοιπόν ότι οσονούπω κάνω οικογένεια και το τραγούδι δεν είναι πλέον καθημερινή δουλειά, αποφάσισα να τελειώσω ότι άφησα τότε και να φτιάξω μια δική μου επιχείρηση την οποία θα λειτουργώ χωρίς βέβαια να εγκαταλείψω το τραγούδι. Στην Αθήνα κάνω μια εξειδίκευση στην αντρική κόμμωση και το κοντό γυναικείο κούρεμα και ελπίζω σύντομα να επιδείξω τις ικανότητες μου και σε αυτό.

«Αυτό που χρειάζεται η πόλη μας είναι ένας δήμαρχος με προτεραιότητες που θα δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα»

 Πως και δεν σε είδαμε υποψήφιο, είναι η «μόδα» των ημερών μας…

Υπάρχουν ήδη αρκετοί ικανοί  υποψήφιοι για να εκλεγούν και να διοικήσουν. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω άλλες προτεραιότητες.  Έχω πάντα κάθε καλή διάθεση να βοηθήσω τον τόπο μου που τόσο αγαπώ αλλά αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με άλλους τρόπους και όχι μόνο μέσω της ενασχόλησης με την πολιτική.

Οι Χανιώτες έχουν τα… κουμπιά τους!

Ποια είναι η άποψη σου για τα Χανιά και τον τρόπο που διοικείται η πόλη…;

Αυτό που διαπιστώνουμε στα Χανιά είναι ότι δυστυχώς βλέπουμε διαχρονικά τα ίδια προβλήματα χωρίς να δίνονται ουσιαστικές λύσεις.  Βλέπε κυκλοφοριακό, διαχείριση ελευθέρων χώρων, μη αξιοποίηση των δημόσιων κτηρίων, αυτά είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα. Αυτό που χρειάζεται η πόλη μας είναι ένας δήμαρχος με προτεραιότητες που θα δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα.

Με τον Πάνο Καλλίδη…

 Πολλοί λένε πως οι Χανιώτες έχουμε κακή νοοτροπία. Την συμμερίζεσαι αυτή την άποψη

Απλά είμαστε καλομαθημένοι – κακομαθημένοι. Νομίζω ότι και οι Χανιώτες έχουν τα κουμπιά τους.

Θέλω οι δικές μου ευτυχισμένες στιγμές να θυμίζουν πάρτι