Κλειστός ο ΒΟΑΚ στα Χανιά, μέχρι να αποφανθεί το Υπουργείο Υποδομών!

Κλειστό μέχρι νεοτέρας θα μείνει το τμήμα της Εθνικής οδού Κρήτης, στο ύψος του Σταλού στα Χανιά όπως ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Αρναουτάκης.

Στο περιθώριο της Συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στην Εφορία αρχαιοτήτων Χανίων για νέα έργα Πολιτισμού ο κ.Αρναουτάκης τόνισε ότι στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται στα Χανιά εξειδικευμένο συνεργείο μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών που θα αποφανθεί τι θα γίνει με τα χώματα που κατέρρευσαν παραμονή Πρωτοχρονιάς. Μέχρι τότε το τμήμα αυτό του ΒΟΑΚ θα παραμείνει κλειστό για λόγους ασφαλείας.

Όπως είπε “Πάντα σε ακραία καιρικά φαινόμενα πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Είχαμε την κατολίσθηση στην περιοχή αυτή, άμεσα οι υπηρεσίες της περιφέρειας έκαναν αυτοψία μαζί με εξειδικευμένα στελέχη με γεωλόγους. Καθαρίσαμε τις πρώτες μέρες και δόθηκε εντολή απο την αστυνομία να κλείσει ο δρόμος λόγω επικινδυνότητας. Ενημέρωσα το Υπουργείο Υποδομών το οποίο έδωσε εντολή  για να έρθει εξειδικευμένο συνεργείο από μηχανικούς για να δουν τις κατολισθήσεις. Πιθανότατα το συνεργείο θα είναι εδώ είτε την επόμενη Τετάρτη, είτε την επόμενη Πέμπτη” τόνισε ο κ.Αρναουτάκης για να διευκρινίσει στη συνέχεια“Ένας από τους καλύτερους γεωλόγους που υπάρχουν, είπε ότι δεν πρέπει σε αυτή τη φάση να φύγουν από το σημείο τα χώματα, γιατί κατά κάποιο τρόπο σε αυτή τη φάση αποτελούν αντιστήριξη.Οπότε ο ΒΟΑΚ στο σημείο αυτό θα πρέπει να μείνει κλειστό μέχρι να έρθει το συνεργείο το οποίο θα μας οδηγήσει για τα επόμενα βήματά μας.”

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι “Οι αρμοδιότητες σχετικά με τον ΒΟΑΚ, πως έχω πει πολλές φορές, ανήκουν στο υπουργείο υποδομών. Όμως τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει που  ανήκουν οι αρμοδιότητες. Τον ενδιαφέρει να βρεθεί λύση. Εμείς μπαίνουμε μπροστά και προσπαθούμε να βρούμε τη λύση…”