Κι όμως η φωτογραφία είναι από τον ΒΟΑΚ! Εκατοντάδες κόσμου στην μεταφορά της εικόνας της Παναγιάς της Χαρακιανής (pics+vid)

Πλήθος πιστών συμμετείχε χτες Τρίτη 13 Αυγούστου στην περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου που βρίσκεται στο Μπαλί προς την εκκλησία της Παναγιάς της Χαρακιανής.

Πρόκειται για μια διαδρομή τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων, κατά μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης, την οποία διανύουν πεζοί κάθε χρόνο ο Κλήρος και ο λαός που συνοδεύουν την Ιερά Εικόνα.

Η εικόνα αυτή που είναι η πρωτότυπη φυλάσσεται στο μοναστήρι όλο το χρόνο.

Κάθε 15αύγουστο μεταφέρεται στην Παναγία τη Χαρακιανή για 3 ημέρες και έπειτα επιστρέφει στη Μονή.

Δείτε το βίντεο της περιφοράς από τον  χρήστη Jimmy Parasyris:

Litaneia

***Λιτανεια***Χθες είχα την τιμή να τραβήξω βίντεο την μεταφορά της εικόνας της Παναγίας η Χαρακιανη στο Μπαλί Μεγάλη η χάρη της Χρόνια πολλά σε όλους σε όλες τις Μαρίες Βοήθεια σας.

Gepostet von Greece 360 am Mittwoch, 14. August 2019

Η Παναγιά η Χαρακιανή θεωρείται για ολόκληρη την Κρήτη θαυματουργή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιφορά συμμετέχουν κάθε χρόνο πολλοί νέοι και νέες οι οποίοι έρχονται με τα πόδια από το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τα γύρω χωριά.

Τέλος, δεν είναι λίγες οι αναφορές σε θαύματα, γεγονός που ενισχύει κάθε χρόνο το κατανυκτικό κλίμα γύρω από την ιδιαίτερη αυτή τελετουργία.

Χρόνια πολλά σε όλες κι όλους!

Πηγή: daynight.gr