Και ο πολιτισμός μέρος της συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας | Γράφει ο Κώστας Χαρτζουλάκης

Το Kunming, πρωτεύουσα της επαρχίας Yunnan, είναι γνωστό ως ‘Η πόλη της αιώνιας άνοιξης’ για το ευχάριστο κλίμα και την ποικιλία των λουλουδιών που είναι ανθισμένα όλο το χρόνο. Έχει μια ιστορία πάνω από 2.400 χρόνια και ήταν το σταυροδρόμι του ‘Δρόμου του μεταξιού’ διευκολύνοντας το εμπόριο με το Θιβέτ, τη Βιρμανία και την Ινδία. Σήμερα είναι το πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της επαρχίας Yunnan, καθώς και ο πιο τουριστικός προορισμός στην νοτιοδυτική Κίνα. Οι συνεργάτες μου φρόντισαν να επισκεφτώ μερικά από τα αξιοθέατα και τους ευχαριστώ.


Η επίσκεψη μου στο Yunnan Nationalities Village ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, αφού εκεί μπορείς να δεις τον πολιτισμό και τα έθιμα των 26 διαφορετικών εθνικών μειονοτήτων που ζουν στην επαρχία Yunnan. Παραδοσιακές κατοικίες, εσωτερική διακόσμηση και ενδυμασία, θρησκευτικές λατρείες και διάφοροι χοροί (τις προγραμματισμένες ώρες).

candia


Στο Stone Forest (Πέτρινο Δάσος), ένα σύνολο ασβεστολιθικών σχηματισμών, έκτασης περίπου 500 τετρ. χλμ. η εμπειρία ήταν συναρπαστική. Βρίσκεται περίπου 90 χλμ. από το Kunming. Οι ψηλοί βράχοι φαίνεται να πέφτουν στο έδαφος όπως οι σταλαγμίτες, με πολλούς να μοιάζουν σαν απολιθωμένα δέντρα, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση ενός δάσους από πέτρα. Από το 2007 αποτελεί περιοχή της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Αξίζει επίσης να επισκεφτεί κανείς τα Yuantong Temple, Tanhua Temple, Golden Horse memorial Archway και για τους λάτρεις της ελιάς το ιστορικό δένδρο της ελιάς που φυτεύτηκε το 1964 από τον πρωθυπουργό της Κίνας Τσου Εν Λάι και το πρόεδρο της Αλβανίας Εμβέρ Χότζα στην περιοχή.


Περισσότερα στην …… επόμενη επίσκεψη!