Καθησυχαστικός ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ για τον κοροναϊό: Είμαστε χώρα χαμηλότερου κινδύνου

Συναγερμός έχει σημάνει και στις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ μετά την έξαρση του φονικού κοροναϊού, αν και η Ελλάδα θεωρείται χώρα χαμηλότερου κινδύνου, αφού δεν συνδέεται με απευθείας πτήσεις με την περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας από την οποία ξεκίνησε ο ιός.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος σημείωσε ότι «υπάρχει επικινδυνότητα γι’ αυτό είμαστε σε εγρήγορση και λαμβάνουμε τα αντίστοιχα μέτρα. Το θετικό είναι ότι με το Βουχάν στη νοτιοδυτική Κίνα εμείς δεν έχουμε απευθείας πτήση».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έρθει κρούσμα με connection flight. Θεωρούμαστε χώρα χαμηλότερου κινδύνου σε σχέση με χώρες που έχουν απευθείας πτήσεις», ανέφερε.

Και συμπλήρωσε: «Το εμβόλιο για τη γρίπη δεν καλύπτει τον κοροναϊό» για τον οποίο εξήγησε ότι κάνει λοίμωξη του αναπανευστικού που μπορεί να οδηγήσει και σε πνευμονία και ονομάστηκε έτσι επειδή στο μικροσκόπιο ο ιός θυμίζει κορόνα.

Ανήσυχος εμφανίστηκε, βέβαια, ο κ. Παναγιωτακόπουλος για το γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες επίκειται η κινεζική πρωτοχρονιά και υπάρχει κόσμος που θέλει να πάει στην Κίνα συστήνοντας να αποφεύγεται το Βουχάν.