Καρέ – καρέ η στιγμή που πρόσφυγες περνούν από τα σύνορα της Τουρκίας και της Ελλάδας

Τη στιγμή που πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα που βρίσκονται στην Αδριανούπολη της Τουρκίας για να εισέλθουν στην Ελλάδα καταγράφει βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στα social media.

Το εν λόγω βίντεο αναρτήθηκε στο Facebook το μεσημέρι της Παρασκευής (28/2) λίγες δηλαδή ώρες μετά από την απόφαση της γειτονικής μας χώρας να επιτρέψει στους πρόσφυγες να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Από τη στιγμή που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε πράξη τελικά τα όσα έλεγε για το προσφυγικό: άνοιξε δηλαδή τα σύνορα για τους πρόσφυγες, εκατοντάδες ήταν αυτοί οι οποίο έσπευσαν να αφήσουν πίσω τους την Τουρκία και να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ευρώπη. 

candia

O Ερντογάν με αυτή του την ανακοίνωση διαλύει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό των ροών και όλα αυτά ενώ 33 άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας σκοτώθηκαν στον αεροπορικό βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν εναντίον τους συριακές κυβερνητικές δυνάμεις χθες στην επαρχία Ιντλίμπ.

tipografo prints

Καμπανάκι από την ΕΕ για Τουρκία: Αναμένουμε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το μεταναστευτικό

Να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τις μεταναστευτικές ροές ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση από την Τουρκία επισημαίνοντας πως η γειτονική μας χώρα «δεν έχει ανακοινώσει επίσημα αλλαγή στην πολιτική της για τους πρόσφυγες».

«Αναμένουμε η Άγκυρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για τον έλεγχο της ροής των προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία έχει δεσμευθεί να τερματίσει τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την ΕΕ και να διασφαλίσει βελτιωμένες συνθήκες υποδοχής για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, με αντάλλαγμα υποστήριξη από την Ένωση» τόνισε η Κομισιόν όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της Πίτερ Στάνο σε συνέντευξη Τύπου.

Δείτε το βίντεο: