Κανείς δεν θέλει στην περιοχή του τις Λαϊκές αγορές! “Πονοκέφαλος” στο Δήμο Ηρακλείου

Μείζον ζήτημα έχει ανακύψει αναφορικά με την εξεύρεση κατάλληλου χώρου που θα φιλοξενήσει τη λαϊκή αγορά η οποία φιλοξενείται  κάθε Πέμπτη και Σάββατο στο οικόπεδο Λυδάκη, ενώ σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγείται το ζήτημα της μετακίνησης της λαϊκής αγοράς των Καμινίων.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το patris.gr, σε καλό δρόμο εξελίσσεται η υπόθεση της μεταστέγασης δύο λαϊκών αγορών στην οδό Παρακευοπούλου και τη Ν. Αλικαρνασσό που αναμένεται να κλείσει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθεται η δημοτική Αρχή σε σχέση με την αναζήτηση ακινήτου το οποίο θα έχει τις προϋποθέσεις για να στεγάσει τη λαϊκή αγορά που γίνεται κάθε Πέμπτη και Σάββατο στο οικόπεδο Λυδάκη στις Πατέλλες. Ήδη έχουν γίνει τρεις προσπάθειες για να αναζητηθεί οικόπεδο ικανό να αξιοποιηθεί για τον σκοπό αυτό, χωρίς όμως να βρεθεί κατάλληλος χώρος.

Μαρίνος Παττακός
Ο κ. Παττακός

Όπως εξηγεί ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα, διότι λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η παράταση που έχει δοθεί για την αξιοποίηση του ακινήτου Λυδάκη, και μέχρι τότε θα πρέπει ο Δήμος να βρει εναλλακτική λύση σε σχέση με τη μεταστέγασή  της.

Ο ίδιος παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν εμφανίζεται αισιόδοξος για τη διαχείριση του προβλήματος, το οποίο όπως εξηγεί θα πρέπει να έχει αντιμετωπισθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Σε αδιέξοδο η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς των Καμινίων

Στα κάγκελα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της των Καμινίων, καθώς διεκδικούν τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς  που σήμερα διεξάγεται στις οδούς Συβρίτου, Γορτύνης και Εργάνης, ενώ έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο 18μηνο που η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ορίζει ως χρονικό όριο για τη μετακίνησή τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής τονίζουν ότι έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο υπομονής και καρτερίας, εδώ και τόσο μεγάλο διάστημα, δείχνοντας ανοχή σε μια λειτουργία απολύτως επιβαρυντική και οχλούσα που αποδιοργανώνει τον προγραμματισμό τους και ακυρώνει την έννοια του κοινόχρηστου δρόμου. Οι τρεις εναλλακτικές λύσεις για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς είναι η αξιοποίηση της οδού Ισαύρου ή της οδού Καντάνου ή της οδού Πετλέμπουρη.

Ωστόσο, αυτό το οποίο προκύπτει είναι ότι και οι τρεις οδοί συγκεντρώνουν ανασταλτικούς παράγοντες τους, που αποθαρρύνουν τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς  στα σημεία αυτά.

Όπως εξηγεί ο κ. Μαρίνος Παττακός, “πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα, το οποίο συζητάμε εδώ και έξι μήνες χωρίς να έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής να οδηγηθούμε σε διέξοδο. Έχουν εξεταστεί όλα τα εναλλακτικά σενάρια με τα υπέρ και τα κατά τους, δεν έχουμε οδηγηθεί σε λύση, και έχει πέσει στο τραπέζι ακόμα και η πρόταση της οριστικής κατάργησης της λαϊκής αγοράς της περιοχής, εάν δεν βρεθεί εναλλακτική λύση.

Ο ίδιος σημειώνει ότι για τον σκοπό αυτό πρόκειται να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα, σε μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει πλαίσιο συμφωνίας με τη συμμετοχή του τοπικού διαμερίσματος και των εκπροσώπων της λαϊκής αγοράς.

 

Δρομολογείται η μετακίνηση δύο λαϊκών αγορών

Σε ένα δίμηνο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς δύο λαϊκών αγορών οι οποίες έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Πρόκειται για τη λαϊκή αγορά της Ν. Αλικαρνασσού που σήμερα βρίσκεται στην οδό Δημοκρατίας και Καρέα, η οποία μετακινείται στις οδούς Σταδίου και Αναγεννήσεως.

Αντίστοιχα η λαϊκή αγορά που σήμερα διεξάγεται στην οδό Παρασκευοπούλου μετακινείται στην οδό Αντ. Καστρινάκη.

Όπως εξηγεί ο κ. Μ. Παττακός, οι φάκελοι και των δύο υποθέσεων βρίσκονται στην Περιφερειακή Επιτροπή Λαϊκών Αγορών, προκειμένου να εγκριθούν. Στη συνέχεια η απόφαση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, και ακολούθως το θέμα θα οδηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αφού το Σώμα αποφασίσει θετικά, απομένει μόνο η έγκριση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ώστε να κλείσει τελεσίδικα και να προχωρήσει η διαδικασία, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του επόμενου μήνα.

Πηγή: patris.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here