Και δεύτερος Κρητικός νεκρός από Κορωνοϊό στη Νέα Υόρκη – Κόλλησαν τον ιό σε κρητικό χορό

Μετά τον 59χρονο Ανδρέα Κουτσουδάκη με καταγωγή από την Κρήτη, που ήταν ο πρώτος ομογενής νεκρός από τον ιό του κορονοϊού στη Νέα Υόρκη και δεύτερος νεκρός ομογενής κατεγράφη στη μεγαλούπολη των ΗΠΑ.

Το δεύτερο θύμα κατάγεται επίσης από την Κρήτη και είναι ο 70χρονος Στέλιος Βολικάκης.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο, όπως και πολλοί άλλοι ομογενείς, κόλλησαν τον ιό σε κρητικό χορό στο Στέιτεν Άιλαντ. Ήδη πολλοί εξ’ αυτών έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ άλλοι δύο Κρητικοί βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο του Στέιτεν Άιλαντ.

 

candia

Την είδηση του θανάτου του Ανδρέα Κουτσουδάκη, ο οποίος βρίσκονταν διασωληνωμένος και άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή, ανακοίνωσε ο ιερατικός προϊστάμενος της Αγ.Τριάδος/Αγ.Νικολάου, ο οποίος δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα»:

“Ο Ανδρέας ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος με μία θαυμάσια οικογένεια. Ηταν μέλος της ενορίας μας και τον γνωρίζω από τότε που διορίστηκα εδώ πριν από 24 χρόνια. Η αγαπημένη του σύζυγος, Βαρβάρα, έχει και αυτή προσβληθεί από τον ιό, κάνοντας την ιστορία ακόμα πιο δραματική».

Ο Ανδρέας Κουτσουδάκης

Να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ και ειδικότερα στη Νέα Υόρκη ο ιός εξαπλώνεται ραγδαία. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση, από την πανδημία έχουν χάσει τη ζωή τους 728 άνθρωποι μόνο στην Νέα Υόρκη  και άλλοι 52.318 έχουν βρεθεί θετικοί.

 parapolitikakritis.gr