Ιεράπετρα: Άνδρας έχασε τη ζωή του – Λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

Θλίψη, προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στην Ιεράπετρα ο θάνατος ενός 67χρονου άνδρα λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

Ο άτυχος άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες έχασε τις αισθήσεις του, μέσα στο σπίτι του.

Η γυναίκα άμεσα ειδοποίησε το ΕΚΑΒ όμως λόγω έλλειψης ασθενοφόρου ο 67χρονος μεταφέρθηκε με όχημα των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (Ε.Δ.Ε.Α.Κ.) στο Νοσοκομείο της Σητείας.

candia

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η Ε.Δ.Ε.Α.Κ., στην οποία αναφέρονται τα εξής:

H Ανακοίνωση της Ε.Δ.Ε.Α.Κ.:

“Έχασε τη μάχη ο 67χρονος που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σητείας με ανακοπή καρδιάς από την ΕΔΕΑΚ, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.
Το βράδυ της Παρασκευής,  ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΔΕΑΚ από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, σε περιστατικό που αφορούσε έναν 67χρονο άνδρα από την Γερμανία, με ανακοπή καρδιάς, που κατοικούσε στην Αγιά Φωτιά .
Ο 67χρονος άνδρας υπέστη ανακοπή στο σπίτι του χθες βράδυ, παρουσία της συζύγου του, η οποία ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς το ασθενοφόρο ήταν σε διακομιδή μιας ηλικιωμένης γυναίκας στον Άγιο Νικόλαο, για μαγνητική τομογραφία.
Οι διασώστες της ΕΔΕΑΚ ανταποκρίθηκαν αστραπιαία και έφτασαν στο σημείο μετά από λίγο, ξεκινώντας τις προσπάθειες ανάνηψης με την βοήθεια απινιδωτή.
Να τονίσουμε ότι στο σημείο υπήρχε άτομο που είχε ξεκινήσει ήδη την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ είχαν φτάσει και 2 άνδρες με ένα περιπολικό του Α/Τ Σητείας.
Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σητείας με το όχημα της ΕΔΕΑΚ, συνοδεία του περιπολικού, χωρίς να σταματήσει καθ οδόν η προσπάθεια ανάνηψης του, ενώ συνεχίστηκαν οι προσπάθειες, από τους γιατρούς, στα ΤΕΠ του νοσοκομείου, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα”.