Η “Βασίλισσα” Ρεγγίνα που μεγάλωσε γενιές σινεφίλ στα Χανιά! (pics)

Πηγή:Χανιά Παλιές Φωτογραφίες - Hania Old Photos

Για πάρα πολλά χρόνια, αποτελούσε το σημείο αναφοράς των κινηματογραφόφιλων της πόλης των Χανίων, ολόκληρη η περιοχή άλλωστε, πήρε την ονομασία της, από αυτόν.

Ο λόγος για την παλιά Ρεγγίνα, απέναντι από το Εθνικό Στάδιο των Χανίων, έναν από τους πιο σύγχρονους κινηματογράφους της εποχής του.

Πηγή Facebook/Kostas Veniarakis 1970.

Οι διαστάσεις του ήταν extra large και το κτήριο των εγκαταστάσεων του, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό. Κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 70′ και ιδιοκτήτης του ήταν ο Βενιανάκης,  ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της εποχής, αντιπρόσωπος τότε των αυτοκινήτων TOYOTA.

Πηγή Facebook/skentzos nick ev 2003.

Το πέρασμα του από τα κινηματογραφικά Χανιά, άφησε εποχή, ωστόσο το τέλος του, μάλλον ήταν προδιαγεγραμμένο καθώς οι εγκαταστάσεις του, βρισκόταν εντός της αρχαιολογικής ζώνης, των ενετικών τειχών, με αποτέλεσμα εδώ και πολλά χρόνια, ν’ αποτελεί ένας από τους μεγαλύτερους υπαίθριους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Χανίων.

Προσφορά Στέλλα Σαρρή, Αύγουστος 2010. Τωρινό οικόπεδο.

Το eparxies.gr σας θυμίζει σήμερα, την αγαπημένη μας Ρεγγίνα, εκεί που πολλοί, συνδέσαμε τις πρώτες επαφές, με τις σκοτεινές αίθουσες.

Κύπρου 5. Χειμερινό. Γκρεμίστηκε και έμεινε το οικόπεδο. Πηγή φωτογραφίας internet.

Πηγή Φωτογραφιών: cinemahellas.blogspot.com