Η πρώτη έρευνα μετά τις εκλογές – Πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από το αποτέλεσμα της κάλπης

Πώς καταγράφονται οι εκτιμήσεις των πολιτών για τα αποτελέσματα της κάλπης-Υψηλά τα ποσοστά αποδοχής της νεοσύστατης κυβέρνησης

Έχουν περάσει λίγες μόλις μέρες από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και η πρώτη έρευνα για τα όσα προέκυψαν από την κάλπη, είναι γεγονός. Η Κάπα Research διεξήγαγε την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση, καταγράφοντας τις προτιμήσεις των πολιτών και την αποτίμησή τους για τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η αποδοχή της νέας κυβέρνησης είναι υψηλή,όπως υψηλά είναι επίσης και η αποτίμηση για το ποσοστό που συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

candia

Συγκεκριμένα το 51% απαντάει ότι είδε θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ το 46% αρνητικά και μάλλον αρνητικά.Ακόμη η εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση φτάνει στο 45% των ερωτηθέντων.

Αντίθετα το 54% δεν δείχνει να εμπιστεύεται τη νέα κυβέρνηση. Την ίδια ώρα το 61% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της, ενώ το 35% δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Από την άλλη πλευρά το 63% των ερωτηθέντων θέλει η κυβέρνηση να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη μείωση των φόρων, ενώ το 40% επιθυμεί η προτεραιότητα της κυβέρνησης να είναι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Τα ποσοστά αποδοχής των νέων υπουργών 

Όσον αφορά την αποδοχή των νέων υπουργών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 62% και ακολουθούν ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης με 57%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης 55%, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος με 54 % και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 53%.

Ακόμη το 63% θετικά αξιολογεί το αποτέλεσμα των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 62% εκτιμά ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά την επόμενη μέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει για τους περισσότερους να έχει άνοιγμα στη Σοσιαλδημοκρατία. Επιπρόσθετα οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ κρίνουν αρνητικό το αποτέλεσμα του κόμματος στις εθνικές εκλογές, ενώ μοιρασμένες είναι οι απόψεις για το μέλλον του κόμματος.