Η νέα πρόκληση του Χανιώτη υπεραθλητή Κώστα Βαρουχάκη – Tι έβαλε σκοπό να κάνει

Μετά την συμμετοχή του στο Ultra Ironman που έγινε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στη Λιθουανία, ο Χανιώτης υπεραθλητής Κώστας Βαρουχάκης έβαλε ένα νέο μεγάλο στόχο.

Ο 45χρονος Κώστας από την Κίσσαμο κάτοχος των τίτλων, δις Ironman, σε Νότια Αφρική και Μαλαισία, και Ultra Ironman (Υπερτρίαθλο) στην Λιθουανία αυτή τη φορά έβαλε στόχο να διασχίσει τον τον κόλπο Κισσάμου, κολυμπώντας από τον Μπάλο στην Γραμβούσα και από εκεί στην Κίσσαμο. Ο Χανιώτης υπεραλθλητής θα διανύσει απόσταση 12 μιλίων με το νέο εγχείρημα να είναι προγραμματισμένο για τον Αύγουστο του 2020

Και αυτή τη φορά, ο Κώστας θέλει να προβάλει με την προσπάθειά του αλλά και τη δύναμη της καρδιάς του τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο στο χωριό Κατουφιανά Γραμβούσας Κισσάμου.

candia

Το περασμένο Αύγουστο ο Βαρουχάκης στον πιο επίπονο αγώνα που έχει δώσει έως τώρα στο Υπερτρίαθλο της Λιθουανίας, κατάφερε σε 34 ώρες (που ήταν το όριο για τους συμμετέχοντες) να κολυμπήσει 7,6 χλμ., να κάνει 360 χλμ. με το ποδήλατο και να τρέξει 84 χλμ., δηλαδή δύο μαραθωνίους. Το κατάφερε σε 32 ώρες και 58 λεπτά!

tipografo prints

Πάντως κάτι ανάλογο με αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο ο Κώστας είχε πραγματοποιήσει και το καλοκαίρι του 2018 όταν έκανε τον διάπλου του κόλπου της Κισάμου, από το ένα ακρωτήρι στο άλλο.

Τότε είχε κολυμπήσει από του Μέρη το πηγάδι μετά την Καλυβιανή και έφτασε στο άλλο ακρωτήρι στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα στην Χώνι.

Την νέα πρόκληση που έχει μπροστά του ο Κώστας ανακοίνωσε με ανάρτηση του στην οποία αναφέρει τα εξής:

«ΤΑΞΙΔΕΎΟΝΤΑΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΛΟ

Η πρόκληση και το όνειρο να αποδρασω κολυμπώντας από τον Μπαλο στην Γραμβούσα και να καταλήξω Κίσσαμο.

Αύγουστος 2020

*Φιλανθρωπική δράση για το ΕΕΕΕΚ Κισάμου.