Η απόλυτη επιβεβαίωση του eparxies.gr! Αποσύρονται τα ΜΑΤ από την Λέσβο με εντολή Μητσοτάκη…

Πρώτοι σας γράψαμε από πάρα πολύ νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, τις αποκλειστικές πληροφορίες που είχαν περιέλθει στην διάθεσή μας από ασφαλείς πηγές στην Λέσβο, για την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να αποσυρθούν οι δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ) από την Λέσβο.

Στις 16: 11  γράψαμε…: Alert! Φεύγουν τα ΜΑΤ από την Λέσβο…; Εντολή Μητσοτάκη για αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, που δημοσιεύονται τώρα από τα μεγάλα ειδησιογραφικά δίκτυα το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να αποσυρθούν δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο μιας και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

candia

Η απόφαση, όπως αναφέρει το iefimerida.gr ελήφθη με απόφαση Μητσοτάκη μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Εκεί διαπιστώθηκε η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και ελήφθη η σχετική απόφαση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.

tipografo prints

Μέχρι αυτή τη στιγμή, εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Λέσβο καθώς τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων συνεχίζονται, ενώ βγήκαν και… όπλα.

Το απόγευμα σημειώθηκε εισβολή σε ξενοδοχείο που διέμεναν άνδρες των ΜΑΤ, παρόμοιο με εκείνο στη Χίο, νωρίτερα το πρωί. Συγκεκριμένα στις 18:35 ομάδα ατόμων μπήκε στο ξενοδοχείο «Αιολίς» στη Γέρα Λέσβου. Εισέβαλαν στα δωμάτια των αστυνομικών, οι οποίοι δεν ήταν μέσα, πήραν όλα τα πράγματά τους τα πέταξαν στον περίβολο και τους έβαλαν φωτιά.