Γονείς και βρέφη στο πρώτο Παιδικό Μουσείο της Κρήτης!

Το Παιδικό Μουσείο Exploration, το πρώτο παιδικό μουσείο της Κρήτης, είναι αφιερωμένο στο παιδί και την οικογένειά του και έχει ως αποστολή να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης με αφορμή τον πολιτισμό.

Με αποσκευές τις συλλογές, τα εκθέματα και τους ερμηνευτές, το Exploration είναι ένα κινητό παιδικό μουσείο και βρίσκεται παντού για όλα τα παιδιά της Κρήτης!

Το Exploration θα βρίσκεται αυτό το μήνα στον Άγιο Νικόλαο με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζοντας με τις αισθήσεις!» για γονείς και βρέφη. Ελάτε να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στον κόσμο των αισθήσεων!

candia

Τι γεύση έχει το λεμόνι; Πώς μυρίζει η κανέλα; Μα… τι ήχος είναι αυτός; Πόσο μαλακό είναι το σύννεφο; Με αφορμή το παιχνίδι, τα παιδιά θα πειραματιστούν με απλά καθημερινά αντικείμενα και μαζί με τους γονείς θα αναγνωρίσουν οικείους ήχους και λαχταριστές μυρωδιές, περίεργες υφές και νόστιμες γεύσεις. Εξερευνώντας τις συλλογές του Μουσείου, θα ανακαλύψουμε το σώμα μας και τις προτιμήσεις μας.

Στο Μουσείο αναγνωρίζουμε την αξία της οικογένειας και ενισχύουμε τη μάθηση μεταξύ παιδιού και ενήλικα, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης μέσα από τη χρήση αντικειμένων, διαδραστικών εκθεμάτων και ζωντανής ερμηνείας. Τα οικογενειακά μας προγράμματα πραγματοποιούνται σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για να εξασφαλίζουμε συνεχώς ένα περιβάλλον φιλόξενο, καθαρό και φιλικό προς τις ανάγκες των οικογενειών. Με αφορμή τα προγράμματά μας, γονείς και κηδεμόνες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παίξουν μαζί με τα παιδιά τους, να μάθουν κάτι καινούργιο για τον εαυτό τους και τη σχέση τους, να «χαθούν» μέσα στο παιχνίδι της ανακάλυψης μακριά από τους αντιπερισπασμούς της καθημερινότητας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζοντας με τις αισθήσεις!» θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο «Το Παιχνίδι της Χαράς» (Γνώσεως 17) αυτό το Σάββατο 14 Μαρτίου, 12.30 – 14.00 μμ για οικογένειες με παιδιά από 6 έως και 12 μηνών και τ’ αδέρφια τους.

Το κόστος συμμετοχής είναι 15.00€ για κάθε οικογένεια (μέχρι και τρία μέλη) +5€ κάθε επιπλέον μέλος. Η δήλωση συμμετοχής με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας και την ηλικία των παιδιών είναι απαραίτητη, ώστε να εξασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

Παρακαλούμε ενημερώστε έγκαιρα για τυχόν αλλεργίες και διαλέξτε τα πιο άνετα ρούχα σας για να κυλιστούμε στο πάτωμα, να λερωθούμε και να παίξουμε με το φως, τις υφές και τους ήχους!

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει στο Παιδικό Μουσείο Exploration με email στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο +30 6948 822 622.

Λόγω της μικρής ηλικίας των παιδιών, οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.