Γιάννης Σαχάμης: 45 χρόνια διασκεδάζει τους Έλληνες σε Καναδά & Αμερική! Σύντομα, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Ελλάδα, για να “γράψει” δίσκο…

Έλληνας μετανάστης του Καναδά ο Γιάννης Σαχάμης, είναι ερμηνευτής συνθέτης και στιχουργός. Στις Μουσικές Σκηνές και στους χώρους όπου εμφανίζεται, παρουσιάζει μουσικές με την αυθεντικότητα  της παλιάς σχολής,  του Ελληνικού ρεπερτορίου. Η γνησιότητα , του καθαρού λαϊκού πενταγράμμου , τον έχει κάνει  να τον αναγνωρίζει όλος ο Καναδάς και η Δυτική Αμερική.

Πόσα χρόνια ζεις στον Καναδά;
Είμαι 45 χρόνια και έχω ζήσει σε όλες τις μεγάλες πολιτείες του Καναδά .
Από ποιο μέρος της Ελλάδας κατάγεσαι;
Γεννήθηκα στην  Σπάρτη Λακωνίας!
“Με στεναχωρεί ότι  υπάρχουν 
παρά πολλοί καλοί , λαϊκοί τραγουδιστές στην Ελλάδα,  που δεν ακούγονται όσο θα τους άξιζε!” 
Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την μουσική; 
Με τη μουσική ασχολούμαι 50 χρόνια. Ξεκίνησα όταν ήμουνα 10 χρόνων στη φιλαρμονική του Δήμου Σπαρτιατών, όπου έπαιξα 4 χρόνια Κορνέτα .  Στα 14 άρχισα να μαθαίνω κιθάρα και μπουζούκι .
Είναι το βασικό σου επάγγελμα;
Ναι ! Η μουσική είναι το βασικό μου επάγγελμα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο .
Με τι ρεπερτόριο ασχολείσαι;
Κυρίως με το  λαϊκό , αλλά και με τα νησιώτικα , τα δημοτικά  και τα Ηπειρωτικά
Φτιάχνεις και δικά σου τραγούδια! Γράφεις την μουσική , τους στίχους τα τραγουδάς  και τα ανεβάζεις στο YouTube! Μίλησε μας λίγο για αυτό… Τι ακούς από τον κόσμο; 
Ναι φτιάχνω και δικά μου τραγούδια. Γράφω τους στίχους και τη μουσική. Ήδη έχω ανεβάσει 15  από αυτά στο You Tube και στο Facebook. Ο κόσμος  ανταποκρίνεται πολύ θετικά  και εισπράττω πολύ καλά σχόλια!  Επίσης με παροτρύνουν να πάω στην Ελλάδα , να τα ηχογραφήσω και να βγουν στην αγορά.

Δίνεις τραγούδια σου και σε άλλους καλλιτέχνες;
Δεν έχω δώσει σε κάποιο τραγουδιστή,  αλλά έχω γράψει μουσική , σε μερικά τραγούδια που μου έχουν στείλει από Ελλάδα τα οποία μάλιστα σύντομα θα βγουν στην κυκλοφορία.

Ευχαριστώ παρά πολύ τους Έλληνες του Καναδά και της Δυτικής Αμερικής για την υποστήριξη τους!

Τι πιστεύεις ότι λείπει σήμερα περισσότερο, από το λαϊκό τραγούδι;
Το λαϊκό τραγούδι πιστεύω  ότι και την σημερινή εποχή, είναι αρκετά πλούσιο ! Με στεναχωρεί όμως ότι  υπάρχουν παρά πολλοί καλοί , λαϊκοί τραγουδιστές στην Ελλάδα,  που δεν ακούγονται όσο θα τους άξιζε !

candia
Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
Το επόμενο σχέδιο μου είναι να πάω στην Ελλάδα και να τελειώσω το προσωπικό μου cd.
Η βάση μου όμως για τώρα, θα εξακολουθεί να  είναι ο Καναδάς. Ήδη  έχω κλείσει πολλές μουσικές δουλειές για 2021 και ευχαριστώ παρά πολύ τους Έλληνες του Καναδά και της Δυτικής Αμερικής για την υποστήριξη τους !