Γενικό μπλακ άουτ την Τρίτη! “Λουκέτο” και από το Σωματείο Επισιτισμού  Ν. Χανίων

Το  Σωματείο Επισιτισμού  Ν. Χανίων καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην γενική απεργία που αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση το Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Χανίων, την Τρίτη 18 Φλεβάρη στις 10:30 πμ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση:

Το Σωματείο μας μέσα από διαδικασία Γενικής Συνέλευσης,  που πραγματοποιήθηκε  στις  03/02/2020, αποφάσισε την συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 18/02/2020, καταδικάζοντας το νέο αντί-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ.  Το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επανα-νομοθέτηση με επιθετική μορφή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), που ανοίγει το δρόμο για τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης στη λογική του συστήματος Πινοσέτ. Οι αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια καθυστέρησαν την εφαρμογή του. Οι δικαστικές προσφυγές χιλιάδων συνταξιούχων έρχονται με το νόμο της ΝΔ να ενταφιαστούν. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου, όπως υποσχόταν προεκλογικά εμπαίζοντας τους συνταξιούχους, αλλά τον θωρακίζει νομικά κι επιχειρεί να τον εφαρμόσει με ταχύτητα.

 

Αγωνιζόμαστε για δημόσια, καθολική , υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που να περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Κατάργηση όλων των αντί-ασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια.

 

Στα πλαίσια των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο παράρτημα του ΟΑΕΔ στα Χανιά από αντιπροσωπία του Σωματείου, με αφορμή τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας και την υποστελέχωση του ΟΑΕΔ, όπου και κατατέθηκαν στο προϊστάμενο οι διεκδικήσεις του Σωματείου.

 

Διεκδικούμε άμεση καταβολή του επιδόματος ανεργίας, χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Να αυξηθεί το επίδομα στα 600 ευρώ, για όλο το διάστημα που διαρκεί η ανεργία, να δίνεται σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως ασφαλίσιμος με πλήρη ιατροφαρμακευτικά δικαιώματα.

 

 

Το Σωματείο Επισιτισμού  θα συνεχίσει να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

 

Καλούμε όλους του εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

 

 

Παλεύουμε για:

 

  • Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο τομέα της Υγείας και Πρόνοιας.
  • Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων ετών.

 

  • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών.

 

  • Αναγνώριση όλου του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.

 

  • Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε είδους «τζόγο», να επιστραφούν στα ταμεία όλα τα κλεμμένα.

 

  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια.