Γεμιστά ζυμαρικά: Οι νόστιμες παραλλαγές και τα μυστικά τους

Τα γεμιστά ζυμαρικά της Ιταλίας έχουν πολλά ονόματα, ανάλογα με το σχήμα και την περιοχή όπου φτιάχνονται. Ολα όμως είναι εξίσου διάσημα!

Tα γεμιστά ζυμαρικά (pasta ripiena), κάποτε αριστοκρατικό πιάτο, εξακολουθούν να παρασκευάζονται χειροποίητα σε όλη την Ιταλία. Θα μπορούσαμε να τα ονομάσουμε ραβιόλια – όπως τα πρώτα καταγεγραμμένα που χρονολογούνται τον 13ο αιώνα.

Τα γεμιστά ζυμαρικά και πώς να τα απολαύσεις

candia

Αλλά σε περιφερειακό επίπεδο, αυτά τα ζυμαρένια πακετάκια που περιέχουν λαχανικά, κρέας, ψάρι ή τυρί έχουν διαφορετικά ονόματα, ακόμη κι αν η ιδέα –δύο φύλλα ζύμης λεπτής σαν χαρτί που κρύβουν μια γέμιση, βράζουν και σερβίρονται σε σάλτσα– είναι η ίδια.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr