Φραγκάκης: Ψυχραιμία και όχι πανικός: Δεν υπάρχουν ακυρώσεις λόγω του κορωναϊού

“Έχει δημιουργηθεί πολλή μεγάλη ανησυχία στην Ευρώπη, ελπίζουμε αυτό να μην συμβεί και στην Ελλάδα. Ψυχραιμία και όχι Πανικός”.

Με τα λόγια αυτά σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. Δημήτρης Φραγκάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινό Σήκωμα” του Q fm με τους Μάνο Σπυριδάκη και Θανάση Παινεσάκη, την Πέμπτη,  αναφερόμενος  στο θέμα το κορωναϊού, την παγκόσμια ανησυχία που καταγράφεται γύρω από το θέμα αλλά και τις μέχρι στιγμής, πρώτες επιπτώσεις αυτής της ανησυχίας, στον ελληνικό τουρισμό, ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν.

Αντιμετωπίζουμε με πολλή μεγάλη ψυχραιμία, τα δεδομένα που έχουμε, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν γενικά ακυρώσεις, τουλάχιστον για την περίοδο του καλοκαιριού. Έχουν υπάρξει κάποιες ακυρώσεις, από Κινέζους που είχαν προγραμματίσει να έρθουν στην Αθήνα ή την Σαντορίνη – που τον Φεβρουάριο υπάρχουν Κινέζοι τουρίστες – ακυρώθηκαν αρκετές αφίξεις, αλλά όχι όλες” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης.

candia

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ τόνισε: “Δεν μπορούμε να απαντήσουμε με ασφάλεια για το τι θα γίνει το καλοκαίρι, όμως η εικόνα που έχουμε από τα γραφεία μας στο εξωτερικό, δείχνει πως οι προκρατήσεις πήγαν καλά μέχρι τον Φεβρουάριο, έχουμε ένα “κράτημα” μια… πτώση αν θέλετε τον προκρατήσεων, αλλά δεν έχουμε ακυρώσεις“.

tipografo prints

Σε ότι αφορά τις γραμμές της Αδριατικής και τη μεταφορική διασύνδεση της Ελλάδας με την Ιταλία – μια χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα από τα πολλά κρούσματα του κορωναϊού, ο κ. Φραγκάκης είπε: “εδώ και αρκετές εβδομάδες, έχει γίνει συζήτηση για το κομμάτι της Ιταλίας, υπάρχουν έλεγχοι και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, βρίσκεται σε εγρήγορση”.

Τα κρουαζιερόπλοια και τα πρώτα δεσίματα στα Χανιά!

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την πλευρά του κ. Φραγκάκη και στο θέμα της κρουαζιέρας, για το οποίο καταγράφεται σημαντική ανησυχία, αλλά και το συμβαίνει στην Κρήτη και στα Χανιά, ενόψει των πρώτων αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο νησί.

Υπάρχει αν θέλετε μια προετοιμασία πιο… proactive όσον αφορά τα ξενοδοχεία και την κρουαζιέρα από τον Ε.Ο.Δ.Υ. (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), έχουν γίνει προσομοιώσεις, σε μια πιθανότατα να βρεθεί ένα κρούσμα σε κάποιο ξενοδοχείο ή σε κάποιο κρουαζιερόπλοιο. Καλό θα ήταν κάτι τέτοιο να συμβεί και στα Χανιά, διότι πολύ σύντομα, θα ξεκινήσουν οι πρώτες αφίξεις. Όλοι πάντως μας λένε πως σε λίγες εβδομάδες, το φαινόμενο θα ξεκινήσει να εκτονώνεται, να ατονεί, αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν είναι κακό, να είμαστε προετοιμασμένοι“.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Φραγκάκη, στον Q fm…