Φορείς και πολίτες των Χανίων προσφέρουν υλικά στο Νοσοκομείο

Είδη ιματισμού όπως σεντόνια, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες, πετσέτες μπάνιου και είδη απλού ξενοδοχειακού εξοπλισμού προσέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “Ο Άγιος Γεώργιος” η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού.

Μιλώντας στο “eparxies.gr” o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων, Βαρδής Γεωργακάκης, τόνισε πως, “η Ένωση Ξενοδόχων, μας προσέφερε σημαντική βοήθεια καθώς τα ξενοδοχεία αυτή την περίοδο αλλάζουν τον ιματισμό τους, τα είδη που μας διέθεσαν είναι σημαντικά για το Νοσοκομείο”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων “στο Νοσοκομείο δε νοσηλεύεται κάποιος ασθενής με κορωνοϊό εν τούτοις έχουμε λάβει όλα τα μέτρα καθώς δύο κλινικές έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για το λόγο αυτό, ελπίζουμε όμως με τη βοήθεια και των πολιτών να μην χρειαστεί”.

candia

Παράλληλα ο κ. Γεωργακάκης ανέφερε πως,“δεν είναι μόνο οι ξενοδόχοι του Νομού που μας προσέφεραν υλικά και άλλοι φορείς, όπως η Τράπεζα Χανίων, μας δώρισε χειρουργικές μάσκες ενώ αν όλα πάνε καλά περιμένουμε και άλλα υλικά από μία σημαντική προσφορά ενός συμπολίτη μας”.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων και Νοσηλευτής στο επάγγελμα, Βαρδής Γεωργακάκης υποστήριξε πως,“οι ανάγκες σε μάσκες υψηλής προστασίας τύπου FFP2 και FFP3 ή Ν95 είναι αυτές που χρειαζόμαστε. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα αναμένουμε να παραλάβουμε μάσκες τύπου 3D και είδη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από την 7η Υ.Π.Ε. Κρήτης”.

Σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Χανίων αυτή την περίοδο ο κ. Γεωργακάκης σημείωσε πως, “οι πολίτες δεν προσέρχονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα διευκολύνοντας έτσι το έργο μας. Έχουν περιοριστεί κατά 80% τα περιστατικά στα Επείγοντα αλλά και στις υπόλοιπες κλινικές. Ωστόσο, στη Μαιευτική Κλινική οι γυναίκες προσέρχονται κανονικά αλλά χωρίς συνωστισμό καθώς οι τοκετοί δεν περιμένουν”.