Φιωτάκης: Η γυναίκα μου είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί στη ζωή μου! Μαζί μεγαλώνουμε, μαζί δημιουργούμε, μαζί τα πάντα!

Από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες ο Κώστας Φιωτάκης, δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις, αρκεί να έχεις ακούσει αυτή τη φωνή μια φορά σε κάποια συναυλία, ή  σε κάποιο νυχτερινό κέντρο, ή στο Ραδιόφωνο. Μετά τον θυμάσαι για πάντα! Κάπως έτσι μπήκε και στην δική μου ψυχή αυτό το ηχόχρωμα της φωνής του. Πριν από 20 χρόνια περίπου  είχα την τύχη να τον  ακούσω τότε, στα πρώτα του βήματα σε κάποιο νυχτερινό κέντρο των Χανίων. Από τότε,  μεγάλη η πορεία του και μαζί με αυτή και η αγάπη του κόσμου! Ο Κώστας Φιωτάκης σήμερα μας υποδέχεται και μας μιλάει για την γειτονιά που μεγάλωσε, τον κεραυνοβόλο του έρωτα με τον άνθρωπο  της ζωής του – την Ιωάννα –  και  τα δυο τους παιδιά. Επίσης μας μιλάει για την ανησυχία του  για τον κορωνoϊό αλλά και για το αν θα ξαναγίνει ο κόσμος μας  όπως ήταν πριν.

Γράφει η Όλγα Χναρά…

Φυσικά και ανησυχώ!!! Άραγε θα ξαναγίνει ο κόσμος όπως ήταν;;; Θα χαιρετάει , θα αγκαλιάζει , θα φυλάει ο ένας τον άλλον όπως πριν ή θα φοβούνται;;

Ήταν μία αφορμή για σένα τα μέτρα για το  κορωνοϊο, ώστε  να περάσεις περισσότερο χρόνο με την οικογένεια σου;

candia

Πάντα προσπαθώ να αφιερώνω χρόνο στην οικογένειά μου…, είναι η προτεραιότητά μου άλλωστε!!! Τώρα όμως λόγω κατάστασης όλοι αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές μας αν και θα προτιμούσα να μην ήταν αυτός ο λόγος (ο κορωνοϊος δηλαδή) που γίνεται αυτό…

“Ανησυχώ γιατί δεν έχω μάθει έτσι. Έχω μάθει και μου αρέσει να εκφράζω τα συναισθήματά μου , όπως να αγκαλιάζω και να φιλάω. Εύχομαι και ελπίζω να μην αργήσει ο κόσμος να γυρίσει στην “κανονικότητα” του… και ίσως τώρα το κάνει και με μεγαλύτερη αξία!!!”

Πώς περνάτε  το χρόνο σας  με τους γιους σου τώρα, τον Κωσταντίνο και τον Δημήτρη. Πόσο χρονών είναι τώρα τα παιδιά…; 

Ο Δημήτρης είναι 16 και ο Κωνσταντίνος είναι 19 χρονών. Είναι δύσκολο όλο αυτό που περνάμε , για όλους, πόσο μάλλον για παιδιά αυτής της ηλικίας!! Παρόλα αυτά προσπαθούμε να βρίσκουμε ενδιαφέροντα ώστε να περνάει η ώρα μας. Ασχολούμαστε με το σπίτι,μέσα και έξω (αυλές , είμαστε τυχεροί σε αυτό) , φτιάχνοντας διάφορες κατασκευές , παίζοντας επιτραπέζια , μουσική φυσικά και κατόπιν άδειας (μήνυμα) περιπάτους στην εξοχή.

Είδαμε πολλούς καλλιτέχνες αυτές τις μέρες στην κουζίνα, να ετοιμάζουν λιχουδιές για την οικογένεια τους. Ο Φιωτάκης μαγειρεύει;

Ο Φιωτάκης δοκιμάζει και μόνο… γευσιγνώστης(γέλια)! Άλλωστε δεν θέλω να μπω σε ανταγωνισμό με τη σύζυγο , η οποία κατά γενική ομολογία , μαγειρεύει τέλεια!!!

Μεγάλωσα “πάνω στο γιαλό”!

Έπεσε στην αντίληψη μου , μία φωτογραφία από την παιδική σου ηλικία, που είχες αναρτήσει στο Facebook , αποδεχόμενος έτσι την πρόκληση της δημοφιλούς διαδικτυακής εφαρμογής. Μίλησε μας λίγο για εκείνα τα χρόνια. 

Είμαι ο μικρότερος από τρία αδέρφια , τον Σταύρο και το Χάρη. Μεγάλωσα στην Αγία Μαρίνα, ένα παραθαλάσσιο χωριό λίγο έξω από τα Χανιά. Το πατρικό μου σπίτι είναι δίπλα στη θάλασσα ή όπως λέμε εμείς “πάνω στο γιαλό”. Ήταν όμορφα χρόνια , ανέμελα… Τα καλοκαίρια συνέχεια στη θάλασσα (τρελαίνομαι για κολύμπι) , είτε με τους δικούς μου είτε με φίλους , παιχνίδια στην παραλία όπως ρακέτες, ποδόσφαιρο, βόλεϊ  και τα βράδια παρέα σε σπίτια ή ιδανικά με φίλους στην παραλία γύρω από φωτιές!!!

Από τα ανέμελα χρόνια, στο πατρικό του σπίτι, στην Αγία Μαρίνα…

Το χειμώνα, σχολείο τα πρωινά , διάβασμα , κι ύστερα παιχνίδι με φίλους ώσπου να βραδιάσει. Μαζευόμασταν τις περισσότερες φορές , στην πάνω Αγία Μαρίνα και παίζαμε κυρίως ποδόσφαιρο και κρυφτό. Μπορώ να πω πως υπήρξα τυχερός που έζησα εκείνα τα χρόνια, τα αθώα…

Με τη γυναίκα δεν αφήνουμε το άγχος και την καθημερινότητα να μας φθείρει!

Ο άνθρωπος της ζωής σου, η σύζυγος σου η Ιωάννα ! Σας είδα σε μια πολύ τρυφερή φωτογραφία, να της αφιερώνεις στίχο του Λαζόπουλο! Μίλησε μας λίγο για εκείνη! Ήταν έρωτας κεραυνοβόλος , ποιο είναι το μυστικό σας…; 

Είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί στη ζωή μου! Είμαστε μαζί 22 χρόνια. Από παιδιά… Μαζί μεγαλώνουμε , μαζί δημιουργούμε , μαζί τα πάντα. Ήταν όντως κεραυνοβόλος έρωτας, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Εκτός από αγαπημένοι , νιώθουμε ακόμα ερωτευμένοι. Εκεί πιστεύω κρύβεται το μυστικό. Επίσης προσπαθούμε και δεν αφήνουμε το άγχος και την καθημερινότητα να μας φθείρει. Και όπως γράφει ο Λαζόπουλος στο τραγούδι… “όταν έχω εσένα , έχω ένα χέρι να πιαστώ ,κοντά μου έναν άνθρωπο τα χρόνια μου να ενώσω”. Χέρι-χέρι λοιπόν , ΜΑΖΊ , σε αυτό το ταξίδι που λένε “ΖΩΉ” !!!

Με την γυναίκα μου, εκτός από αγαπημένοι, νιώθουμε ακόμα ερωτευμένοι. Εκεί πιστεύω κρύβεται το μυστικό!

“Να κάνουμε όλοι υπομονή και κουράγιο , να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο το χρόνο με τους αγαπημένους μας και να είστε σίγουροι ότι θα βγούμε πιο δυνατοί όλοι από αυτή τη δοκιμασία”

Ανησυχείς για το διάστημα που θα χρειαστεί, να γίνει ξανά ο κόσμος μας όπως και πριν;

Φυσικά και ανησυχώ!!! Άραγε θα ξαναγίνει ο κόσμος όπως ήταν;;; Θα χαιρετάει , θα αγκαλιάζει , θα φυλάει ο ένας τον άλλον όπως πριν ή θα φοβούνται;; Δεν ξέρω… ανησυχώ γιατί δεν έχω μάθει έτσι. Έχω μάθει και μου αρέσει να εκφράζω τα συναισθήματά μου , όπως να αγκαλιάζω και να φιλάω. Εύχομαι και ελπίζω να μην αργήσει ο κόσμος να γυρίσει στην “κανονικότητα” του… και ίσως τώρα το κάνει και με μεγαλύτερη αξία!!!

Υπάρχει πάρα  πολύς  κόσμος που σε αγαπά και σε στηρίζει καλλιτεχνικά, όλα αυτά τα χρόνια! Τι μήνυμα θα ήθελες να  στείλεις για όλο αυτό που περνάμε σήμερα..; 

Το μήνυμα που έχω να στείλω σε όλο τον κόσμο είναι να κάνουμε όλοι υπομονή και κουράγιο , να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο το χρόνο με τους αγαπημένους μας και να είστε σίγουροι ότι θα βγούμε πιο δυνατοί όλοι από αυτή τη δοκιμασία. Αν και κάπως… ιδιαίτερο , το Πάσχα φέτος , εύχομαι αυτές τις άγιες μέρες να βρει όλους τους ανθρώπους υγιείς , πάνω από όλα , γεμάτους δύναμη και αισιοδοξία για το αύριο , αλλά και με μία διαφορετική ματιά για τα ιδανικά και τις αξίες της ζωής!!!

Ακολουθήστε τον Κώστα Φιωτάκη στα social media
Following Kostas Fiotakis Official Social Media
On Facebook :
On Youtube :
On Instagram :
On Pinterest