Ευτυχία Κουφάκη: Μια δασκάλα από τα Χανιά, μια “βεντέτα” που… έρχεται και μια ιστορία αγάπης!

Της Όλγας Χναρά…

Η Ευτυχία Κουφάκη είναι μια κοπέλα που η ομορφιά της αγγίζει ρόλους, που θα μπορούσαν να βγαίνουν από παραμύθι ! Γεννήθηκε στα Χανιά, έχει αποφοιτήσει από το παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μας μιλάει για όλα! Για την σχέση της με την υποκριτική, την συμμετοχή της στην ταινία Βεντέτα” που θα προβληθεί σε λίγο καιρό στους κινηματογράφους , αλλά και για το πως γνώρισε τον σύζυγο της Γιάννη Κρομμυδάκη ηθοποιό και σκηνοθέτη της ταινίας.

Υποδύομαι την κόρη ενός πλούσιου γαιοκτήμονα ο όποιος όμως βρίσκεται σε σύγκρουση με την οικογένεια του ανθρώπου που ερωτεύομαι…

Αρχικά πες μας λίγα λόγια για την δημιουργία αυτής της ταινίας. Ποιοι την εμπνεύστηκαν, που έγιναν τα γυρίσματα και πόσο πολύ θυμίζει  την Κρητική βεντέτα, από τις ιστορίες που έχουμε ακούσει;

Ο σεναριογράφος ,σκηνοθέτης και μοντέρ της ταινίας είναι ο Γιάννης Ε. Κρομμυδακης . Η ταινία έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και με βάση τα λεγόμενα του σκηνοθέτη θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την Bεντέτα όπως την έχουμε στο μυαλό μας. Tα γυρίσματα, έγιναν αποκλειστικά  σε χωριά των Χανιών όπως την Μαλάξα,τα Ραβδουχα,το Πατελαρι,το Βατολακο κ.α. Στο ένα της σκέλος εξιστορεί το μισός που υπάρχει ανάμεσα σε δυο οικογένειες με  δραματικό ύφος και από την άλλη παρουσιάζει κωμικούς χαρακτήρες που δεν έχουν άμεση σχέση με την Βεντέτα ,προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία.

candia

“Στην Κρήτη πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το σινεμά αλλά δεν τους έχει δοθεί  ακόμα η ευκαιρία”

Πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τον κινηματογράφο;

Στα φοιτητικά μου χρόνια στην Θεσσαλονίκη, μέσα από κοινούς φίλους γνώρισα τον σκηνοθέτη της ταινίας ο όποιος ήταν τότε στα πρώτα του βήματα, στις πρώτες ταινίες του, οι οποίες ήταν μικρού μήκους ,δεν είχε πολλές επιλογές από ηθοποιούς όποτε τον βοηθούσα άλλοτε μπροστά και άλλοτε πίσω από τις κάμερες. Ήταν μια πολλή όμορφη εμπειρία. Στην συνεχεία ήρθε στην Ελλάδα ο Γκαρυ Μπολαντ ο όποιος είναι ηθοποιός αλλά και υπεύθυνος παράγωγης και μαζί με τον σκηνοθέτη έφτιαξαν την MADHOUSE MOVIES .Με το πέρας του χρόνου κατάφεραν να δημιουργήσουν  πολλές μικρές αλλά και μεγάλες ταινίες  μήκους όπως αυτή.

Η επιλογή των ηθοποιών έγινε μετά από casting;

Μερικοί ηθοποιοί πέρασαν από  casting ενώ άλλοι όχι. Πιο συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης και από παλαιότερες ταινίες που είχε κάνει αλλά και παρακολουθώντας κάποια τοπικά πολιτιστικά δρώμενα είχε ξεχωρίσει κάποιους που ουσιαστικά διαμόρφωσε το σενάριο πάνω τους. Ένας τέτοιος ηθοποιός για παράδειγμα ήταν ο Δημήτρης Καλογερικής που τον μάθαμε όλοι από την σειρά “Το νησί”. Οι υπόλοιποι πέρασαν την διαδικασία του casting.

Στα γυρίσματα της ταινίας “Βεντέτα” στην οποίαν η Ευτυχία Κουφάκη έχει έναν μικρό αλλά κομβικό ρόλο…

 

Ο ρόλος μου αν και μικρός είναι κομβικός!

Μίλησε μας για τον  ρόλο που υποδύεσαι;

Στην ταινία αυτή ο ρόλος μου αν και μικρός είναι κομβικός. Υποδύομαι την κόρη ενός πλούσιου γαιοκτήμονα ο όποιος όμως βρίσκεται σε σύγκρουση με την οικογένεια του ανθρώπου που ερωτεύομαι .Τον παντρεύομαι κρυφά και από ξεκινάει όλη η ιστορία της ταινίας.

“Μου αρέσει περισσότερο από την υποκριτική η τέχνη του μοντάζ. Ο τρόπος με τον όποιο κάνεις ένα απλό πλάνο σαν ένα πινάκα ζωγραφικής,  είναι κάτι μαγικό”

Πως σου φάνηκε η συνεργασία σου με τους υπόλοιπους ηθοποιούς και συντελεστές μπροστά και πίσω από τις κάμερες;

Η συνεργασία μας τόσο μπροστά όσο και πίσω από της κάμερες ήταν άριστη… Δεν υπήρξαν τριβές ανάμεσα σε ηθοποιός και συντελεστές ακόμη και όταν τα χρονικά περιθώρια στένευαν και το άγχος μας κυρίευε. Μάλιστα υπήρχαν και άνθρωποι που ερχόντουσαν  από μονοί τους στα γυρίσματα και βοηθούσαν για να δουν πως είναι να γυρίζετε μια ταινία και να γίνουν μέρος της. Γενικά πιστεύω ότι στην Κρήτη πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το σινεμά αλλά δεν τους έχει δοθεί  ακόμα η ευκαιρία.

Υπήρξε κάτι που σε δυσκόλεψε αρκετά και αν ναι , πως το ξεπέρασες;

Επειδή δεν έχω εμπειρία με το αντικείμενο,  με δυσκόλεψαν παρά πολύ οι σκηνές στις οποίες υπήρχε διάλογος. Στα γυρίσματα όλοι προσπαθούσαν να με κάνουν να νιώσω άνετα έτσι ώστε να αποβάλλω το άγχος. Το γέλιο και το χαμόγελο τους με έκαναν να ξεπεράσω κάθε δυσκολία.

Πως σκέφτεσαι να συνεχίσεις επαγγελματικά μετά από τη Βεντέτα. Γεννήθηκαν προσδοκίες να ακολουθήσεις καριέρα  στην υποκριτική στο μέλλον;

Μου αρέσει περισσότερο από την υποκριτική η τέχνη του μοντάζ. Ο τρόπος με τον όποιο κάνεις ένα απλό πλάνο σαν ένα πινάκα ζωγραφικής,  είναι κάτι μαγικό. Ελπίζω ότι στο πέρας του χρόνου θα καταφέρω να το εξασκήσω. Φυσικά θα είμαι πάντα στο πλευρό του Μadhouse για όποιο ρολό χρειαστεί.

Ποιοι είναι οι ηθοποιοί και οι συντελεστές αυτής της δουλειάς;

Σενάριο και σκηνοθεσία: Γιάννης Κρομμυδάκης. Μερικοί από τους βασικούς ηθοποιούς : Δημήτρης Καλογεράκης, Βαγγέλης Τσουκάτος, Γιώργος Νικολακάκης, Γκάρυ Μπόρλαντ, Φανή Γεωργακακη, Μιχάλης Μηνας, Μαυρακης Μανωλης

Crew:

Γκαρυ Μπορλαντ – Υπεύθυνος Παραγωγής

Μανος Στεφανακης – Οπερατέρ

Σπυρος Κρομμυδακης – Βοηθός Οπερατέρ

Ευτηχια Κρομμυδακη – Eπόπτης Σεναρίου

Μελινα Κουρτη – Α βοηθός Σκηνοθέτη

Τονια Κορακακη – Β βοηθός Σκηνοθέτη

Ρουσα Μαρκακη – Καλλιτεχνική επιμέλεια

Μουσική, Μιχαλης Παπαδακης

Ξενια Ζαχου – Μακιγιάζ

Ελιζα Κιοσε – Ενδυματολόγος

Χαρολντ Βοκρυ – Βοηθός Παραγωγής

 

Πασκουαλε Βαλλε – Ηχοληψία- Μίξη ήχου- Sound design

Μαρια Κρομμυδακη – Βοηθός Παραγωγής

 

Μουσική,

Μιχαλης ΠαπαδακηςΒαγγελης Γιαννιτσουδακης

 

Οfficial teaser ταινιας : https://www.youtube.com/watch?v=pfrhn54HUVU