Έτοιμη να λειτουργήσει η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για καρδιολογικά περιστατικά (Pics)

Έτοιμη να λειτουργήσει, εντός του Φεβρουαρίου, είναι η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για καρδιολογικά περιστατικά που έχει διαμορφωθεί σε ειδικό χώρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με σκοπό να παρέχει αυξημένη φροντίδα στους ασθενείς.

Οι παρεμβάσεις στο χώρο έχουν ολοκληρωθεί και πλέον είναι έτοιμος να λειτουργήσει. Περιλαμβάνει δύο κλίνες αλλά και τον απαιτούμενο εξοπλισμό , ειδικές κονσόλες για οξυγόνο και μόνιτορ παρακολούθησης ασθενών ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 40 χιλιάδες ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην «Κ.Ε» ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργος Φραγκιαδάκης εκκρεμεί πλέον η στελέχωση της δομής με επιπλέον τρία άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και έναν γιατρό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το υφιστάμενο προσωπικό της ΜΕΘ αριθμεί συνολικά 5 ιατρούς και 18 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου εξέφρασε την ικανοποίησή του , αφού η νέα μονάδα θα δώσει τη δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης ασθενών με καρδιολογικά περιστατικά σε έναν ξεχωριστό και ειδικά εξοπλισμένο χώρο.

Πηγή: goodnet.gr