Έστειλε φωτογραφία του με την Τερέζα Μέι για να λάβει άδεια παραμονής στη Βρετανία

Ένας σεφ από το Μπανγκλαντές, που εργάζεται στη Βρετανία, χωρίς άδεια παραμονής, κατάστρωσε ένα σχέδιο για να παραμείνει στην χώρα
Ο 39χρονος Mohammed Uddin είναι σεφ από το Μπανγκλάντες, που ζει στην Βρετανία χωρίς άδεια παραμονής και εργάζεται σε εστιατόριο στο Ρέντινγκ, στο νότιο τμήμα της χώρας. Απελπισμένος ο παράνομος μετανάστης και με διακαή πόθο να παραμείνει και να εργαστεί στη Γηραιά Αλβιόνα προσπάθησε να χρησιμοποιήσει μια φωτογραφία με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για να συγκινήσει τους υπαλλήλους στην υπηρεσία μετανάστευσης.

Το 2010, όταν η σημερινή πρωθυπουργός της Βρετανίας ήταν υπουργός Εσωτερικών, είχε επισκεφθεί το εστιατόριο «Haweli Twyford», στο οποίο εργάζεται ο Uddin για να συμμετάσχει σε εκδήλωση βράβευσης σεφ σε πιάτα με κάρυ, αφού η Τερέζα Μέι λατρεύει το συγκεκριμένο μπαχαρικό. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός φωτογραφήθηκε με τον 39χρονο σεφ, χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται για παράνομο μετανάστη.

candia

Εκείνος όμως μαζί με τα χαρτιά που υπέβαλε για να λάβει άδεια παραμονής στη Βρετανία έστειλε και την επίμαχη φωτογραφία. Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας μετανάστευσης απάντησαν στον σεφ από το Μπανγκλαντές: «Οι φωτογραφίες δεν αποδεικνύουν ότι είστε Βρετανός πολίτης. Σημειώνεται ότι είχατε το θράσος να φωτογραφηθείτε την στιγμή που λαμβάνετε βραβείο από την υπουργό Εσωτερικών ενώ ήσασταν στο Ηνωμένο Βασίλειο παράνομα».

Ανώνυμη πηγή δήλωσε στην Daily Mirror ότι ο Mohammed Uddin ήταν απελπισμένος για να λάβει άδεια παραμονής και νόμιζε ότι η φωτογραφία θα αυξήσει τις πιθανότητες για να την αποκτήσει. Πάντως, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι, μετά από αυτή την πράξη, ο σεφ από το Μπανγκλαντές έχει κερδίσει «απεριόριστο δικαίωμα» παραμονής στη Βρετανία