Εσωτερικός “πόλεμος” στον Εμπορικό Σύλλογο για τις Κυριακές των γιορτών…

Ξεκίνησαν τα… όργανα στον Εμπορικό Σύλλογο των Χανίων, με αφορμή τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές της εορταστικής περιόδου. Η απελθούσα διοίκηση του οργάνου, με ανακοίνωση της, επιτίθεται στη σημερινή, για τους χειρισμούς της πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και όχι μόνο…

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Όχι στα ωράρια των πολυεθνικών»

Συνάδελφοι συναδελφισες

Νέα ήθη και πρακτικές ύστερα από  τις εκλογές και την αλλαγή διοίκησης στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων πριν δυο  μήνες. Επανειλημμένα  η πλειοψηφία της διοίκησης το τελευταίο διάστημα καταστρατηγεί το καταστατικό και αποφάσεις γενικών συνελεύσεων. θυμίζουν συμπεριφορές  άλλων σκοτεινών εποχών ,του «αποφασίζουμε και διατάζομε ».

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε Διοικητικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το εορταστικό ωράριο. Αποφασίστηκε δυο Κυριακές( 23 και 30 Δεκεμβρίου ) ανοιχτά καθώς και το εορταστικό ωράριο που θα ισχύσει  με κάποιες μικρό διαφωνίες  όμως χωρίς ουσία.

Η πλειοψηφία της διοίκησης με ιδιαίτερο ζήλο και προφανώς  ακούγοντας τις απαιτήσεις των πολυεθνικών και της κυβέρνησης αλλά έπραξε .Έτσι  θεώρησε καλό να στείλει ένα email στα μέλη του συλλόγου  πριν λίγες μέρες και αντί να λέει ξεκάθαρα την απόφαση του δ.σ. για δυο Κυριακές ανοιχτά  προτείνει τρεις Κυριακές ανοιχτά όπως ορίζει ο νόμος. Σαν άλλοι «πόντιοι Πιλάτοι» κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι οι νόμοι που απελευθερώνουν  τα ωράρια και καταργούν τις Κυριακές φτιάχνονται με  εντολή  των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων.

Υποχρέωση του δ.σ. του  Εμπορικού συλλόγου είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τις ανάγκες των μελών του  μικρών εμπόρων και  αυτοαπασχολουμένων και όχι να κάνει πλάτες στους μεγάλους εμπορικούς ομίλους υλοποιώντας άκριτα τους νόμους  που στρέφονται εναντίων μας .

Υποχρέωση του δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου είναι να υλοποίει τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων που με συντριπτική πλειοψηφία  απαιτούν αφενός την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας και κατά περίσταση λόγω εορταστικής κίνησης θέλουν μόνο  δυο Κυριακές ανοιχτά το χρόνο.

Εξάλλου οι έρευνες που έχουν γίνει σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο δείχνουν ότι το συνεχές  κυριακάτικο άνοιγμα μόνο τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες συμφέρει. Εμείς οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα, ουσιαστικά χαμένοι θα βγούμε ακολουθώντας τα ωράρια των πολυεθνικών.

Καλούμε τους συνάδελφους να γυρίσουν την πλάτη τους στα απάνθρωπα ωράρια των πολυεθνικών και να εφαρμόσουν το ωράριο που έχει ανακοινωθεί και  που έχουν αποφασίσει  οι ίδιοι οι συνάδελφοι μέσα από συλλογικές μαζικές διαδικασίες  (γενικές συνελεύσεις ).

Καλούμε τους συντοπίτες μας, καταναλωτές αυτές τις μέρες να προτιμήσουν για τα ψώνια τους τις μικρές  εμπορικές  επιχειρήσεις.  Καλούμε τους καταναλωτές  να αποδείξουν  με την στάση τους ότι στην δύσκολη αυτή οικονομική κατάσταση είναι μαζί με τους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους, είναι μαζί  με αυτούς που πλήττονται από τις κυβερνητικές πολιτικές και τις βιώνει η πλειοψηφία του χανιώτικου λαού.

Οι εκλεγμένοι με τον συνδυασμό της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Χανίων στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Βουρλακης Νικος ,Κανδιλιερακης Γιωργος

Μπινια Ιωαννα , Μπουζακης Ελευθεριος