Επιβεβλημένη η μεταφορά του Μουσείου του “Γαλανόλευκου” σε άλλο χώρο! Χαμόγελα χαράς και ευθύνης στην κοπή της πίτας του “Φάρου” (pics+vid)

Παρουσία πλήθους κόσμου και φίλων της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  το απόγευμα στα Χανιά, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του “Γαλανόλευκου Φάρου”.

Οι χώροι του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, γέμισαν από πολύ νωρίς από τους φίλους της… επίσημης αγαπημένης που έσπευσαν εκεί για την εκδήλωση, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους χώρους του μουσείου, στο κέντρο της πόλης των Χανίων,  οι οποίοι έχουν γεμίσει από τα εκθέματα και αναζητείται νέος – μεγαλύτερος χώρος – για την στέγασή του.

candia

tipografo prints

Από την πλευρά του, ο Νίκος Φλέκκας, ή αλλιώς η “ψυχή” του Γαλανόλευκου όλα αυτά τα χρόνια, επανέλαβε μεταξύ άλλων αυτό που είχε πει πριν από μια εβδομάδα, σε συνέντευξή του, στα Πρόσωπα του Δια Κρητικού: πριν από 17 χρόνια που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, “δεν περιμέναμε ότι ο «Γαλανόλευκος Φάρος» θα άφηνε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές ένα μουσείο στην πόλη των Χανίων!

Ο κ. Φλέκκας επανέλαβε ακόμη ότι το επόμενο βήμα που θα γίνει στον Φλοίσβο στο Παλαιό Φάληρο από τις 16 έως τις 25 Μαρτίου,  θα είναι η καταξίωση του «ΦΑΡΟΥ» και του «Μουσείου». Σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και Δήμο Παλαιού Φαλήρου, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό,  θα μεταφερθεί στην πρωτεύουσα,  ένα μεγάλο μέρος του μουσείου για δέκα μέρες!