Επιτυχημένη η πρώτη εκδήλωση για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκάφης – Αργαστηρίου – Τζαγκαριάκου “Τα Σκαφιδάκια” (φώτο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάφης, Αργαστηρίου, Τζαγκαριάκου “Τα Σκαφιδάκια”. Πλήθος κόσμου απ’ όλο το Σέλινο και από τα Χανιά αντάμωσαν αυτή τη μοναδική βραδιά στο προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Σκάφης για να τιμήσουν το πρώτο ξεκίνημα του Συλλόγου. Πρωτοφανής η προσέλευση του κόσμου στο όμορφο ανακαινισμένο σχολείο, που μετά την παραχώρησή του από το Δήμο Καντάνου-Σελίνου στο Σύλλογο, όλοι οι χωριανοί ενωμένοι και αποφασισμένοι με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας έφεραν εις πέρας σε μικρό χρονικό διάστημα αυτό το αποτέλεσμα που αντικρίσαμε όλοι το βράδυ εκείνο.

candia

Δείτε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα σε δυο μέρη από 50 φωτογραφίες στο καθένα ενώ αύριο θα προστεθούν και βίντεο από την εκδήλωση

 

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος Τωμαδάκης Μιχάλης

Είναι όντως άξιοι συγχαρητηρίων που μετά από μεγάλες προσπάθειες κατάφεραν να αποκτήσουν Σύλλογο ένα μεγάλο μέσο που θα μπορούν να το χρησιμοποιούν για την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων που δυστυχώς σήμερα έχουν ανάγκη τα χωριά μας, καθώς και κάθε είδους εκδήλωσης που με την παρουσία των κατοίκων και όχι μόνο θα δίνει ζωντάνια στα χωριά μας και όχι εγκατάλειψη.

Παρών ήταν ο πρώην Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Γιώργος Δερμιτζάκης, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Φιωτοδημητράκης και ο Δημοτ. Σύμβουλος Αντώνης Μπιτσάκης. Επίσης ο Σύλλογος “Το Ψηλάφι” που τίμησε με τα Ριζίτικα την εκδήλωση και η Χορευτική Ομάδα Σελίνου που στόλισε με τη λεβεντιά της την πίστα.

Στη συνέχεια οι αργυρές τάβλες στρώθηκαν με πλούσια παραδοσιακά φαγητά, πιλάφι, βραστό, τσιγαριαστό, ψητό, συκωτάκια, καλιτσούνια, άφθονο κρασί και φρούτα. Το κέφι κορυφώνεται και το εξαίρετο συγκρότημα του Μανώλη Μπομπολάκη κρατά συντροφιά τους μερακλήδες του χωριού αλλά και ολόκληρου του Σελίνου στην πίστα μέχρι το πρώι.

Εμείς να τους ευχηθούμε καλορίζικος ο Σύλλογος και στα μέλη του και πιστεύουμε ότι το όπλο που έχετε στα χέρια σας θα το χρησιμοποιήσετε σωστά για το καλό του τόπου μας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Τωμαδάκης. Στη συνέχεια εμφανώς συγκινημένος απέδωσε χαιρετισμό στον κόσμο.

 

Η ομιλία του Μιχάλη Τωμαδάκη

Σιγά, σιγά τα μάτια μου

με τρόπο τα σηκώνω

και βλέπω την παρέα μας

και τηνε καμαρώνω

Πριν από 8 (οκτώ) μήνες  περίπου μαζευτήκαμε και επανιδρύσαμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο (Σκάφης – Αργαστηρίου – Τζαγκαριάκου) με την ονομασία τα Σκαφιδάκια. Ξεκινήσαμε την ανακαίνιση του Δημοτικού Σχολείου μετά από παραχώρηση που μας έγινε από το Δήμο.

Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα χώρο συνάντησης. Ένα χώρο στον οποίο θα ανταμώναμε για κάθε τι κοινωνική εκδήλωση οι κάτοικοι των τριών χωριών της πρώην κοινότητας Σκάφης.

Η μεγάλη αγάπη για τον τόπο σας. Η μεγάλη συμμετοχή σας και η βοήθεια (οικονομική, εθελοντική εργασία) όλων σας είχε ως αποτέλεσμα αυτό το μικρό θαύμα σε δύσκολη οικονομικά εποχη.

Ο πρώτος μας στόχος έγινε πραγματικότητα. Σήμερα πραγματικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Ικανοποιημένοι για τη χαρά και τον ενθουσιασμό που δώσαμε στους χωριανούς μας. Ικανοποιημένοι για τη συγκίνηση όλων μας μπαίνοντας στην ανακαινισμένη αίθουσα διδασκαλίας. Βλέπετε οι αναμνήσεις είναι πολλές και αξέχαστες. Δε θέλω να σας κουράσω άλλο άλλωστε η βραδιά απόψε είναι μόνο για διασκέδαση. Θέλω όμως να ευχαριστήσω θερμά όλους για τη συμμετοχή σας σήμερα στην πρώτη μας Κρητική βραδιά (αντάμωμα) φίλους – δικούς και ξένους.

Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν και με οποιοδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση αυτού του στόχου. Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου στο ΔΣ του συλλόγου για τον χρόνο που διέθεσαν και την προσφορά εργασίας τους και καταφέραμε να έχομε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα.

Επίσης θα ήθελα σήμερα όντως ημέρα γιορτινή να εκφράσω εκ μέρους του ΔΣ τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πέρασαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο.

Θα ήθελα επίσης να δώσω τις ευχές μας στον Πανευρωπαϊκό πρωταθλητή στη Σφαιροβολία Μιχ. Ευτ. Αναστασάκης. Να τον χαίρεται η οικογένειά του και στους επόμενους αγώνες να έρθει πρώτος.

Τέλος σας εύχομαι να περάσετε όλοι απόψε μια τέλεια βραδιά και γι’ αυτό ο σύλλογός μας και οι εξαιρετικοί μουσικοί καλλιτέχνες θα κάνουμε ότι μπορούμε.

 

Η ομιλία του Xρήστου Μαλανδράκη

Καλησπέρα.. Καλώς ανταμώσαμε..

 

Σας καλωσορίζουμε με μια παλιά μαντινάδα.

 

Απόψε είναι η βραδιά καλή

Μα είναι μικρές οι ώρες

και δε σας εχορταίνουνε

των αματιών μας οι κόρες

Για εμάς τους χωριανούς είναι ιδιαίτερα συγκινητική  αποψινή βραδιά.  Γιατί μαζεμένοι στο χώρο αυτό του Σχολείου και γυρνώντας πολύ πίσω στα παιδικά μας χρόνια εμείς σαν μαθητές, πρωταγωνιστές στις εκδηλώσεις Εθνικών και Σχολικών εορτών, οι γονείς και οι παππούδες μας σαν θεατές, δίναμε, ζωντάνια στο χώρο αυτό. Χώρο που δυστυχώς μετά από χρόνια ερήμωσε.

Εμείς σαν Πολιτιστικός Σύλλογος και με την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καντάνου-Σελίνου που μας παραχώρησε για χρήση το χώρο αυτό του σχολείου τον ανακαινίσαμε με την υποστήριξη όλων των χωριανών.

Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε το Δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για τη βοήθειά τους, την Πολεμική Αεροπορία την 115ΠΜ για τον Επαγγελματικό εξοπλισμό που μας χορήγησε, τις Χανιώτικες επιχειρήσεις που ενίσχυσαν την προσπάθειά μας.

Τους χωριανούς μας εκτός Κρήτης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για βοήθεια, τους χωριανούς επαγγελματίες και τεχνίτες που με τη δική τους συμβολή φέρεμα το αποτέλεσμα που βλέπετε.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που ενισχύσατε οικονομικά από το υστέρημά σας το σύλλογό μας.

Εμείς σαν μη Εκλεγμένο διοικητικό Συμβούλιο, νομίζω ότι πετύχαμε το στόχο μας και παραδίδομε το χώρο αυτό του σχολείου όπως του αξίζει.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί το φθινόπωρο θέλουμε και νέα πρόσωπα – νέα παιδιά με προτάσεις και όρεξη για δουλειά για να προωθήσουμε τα θέματα που απασχολούν το χωριό μας στο Δήμο και στην Περιφέρεια.

Έχουμε στόχους και προχωράμε με όρεξη. Θέλουμε ο χώρος αυτός να είναι η φλόγα που θα μας ενώνει, η φλόγα που θα κάνει τα παιδιά και τα εγγόνια μας να γνωριστούν και να αγαπήσουν τον τόπο μας, το χωριό τους. Χωριό με ιστορία και ομορφιά.

Σε αυτή την πρώτη μας εκδήλωση δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τους δάσκαλους που θήτευσαν στο χωριό μας. Τους τιμούμε και τους ευχαριστούμε για το έργο τους.

Ιδιαίτερα όμως απόψε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλογου μας θα τιμήσουμε τους Δάσκαλους μας, κ. Όλγα Χαλεβελάκη – Αλυγιζάκη και τον κ. Σπύρο Αλυγιζάκη που με την πολυετή τους θητεία στο χωριό μας προίκισαν τους μαθητές τους με αρχές και αξίες προχωρώντας στην πορεία της ζωής τους ως καλοί οικογενειάρχες, άξιες μητέρες, ως άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

 

Τα νούμερα της κλήρωσης που κέρδισαν στην εκδήλωση

 

Ο Σύλλογος διέθεσε ακόμα και λαχνούς με κλήρωση διάφορα εκλεκτά δώρα, μερικοί όμως δεν παρέλαβαν τα δώρα τους. Οι τυχεροί αριθμοί είναι : Ν. 80, Ν. 293, Ν. 587, Ν. 834, Ν. 1420. Τηλ. παραλαβής 6983517442

 

Ευχαριστήριο του Συλλόγου

 

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκάφης – Αργαστηρίου – Τζαγκαριάκου “Τα Σκαφιδάκια” ευχαριστεί θερμά όλες και όλους που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας και τιμήσατε με την παρουσία σας την πρώτη εκδήλωση μας. Ευχαριστεί θερμά τους κύριους Αλυγιζάκη Ευτύχου του Βασ., Παπαμαρκάκη Μαρία του Αρισ., Μαλανδράκη Ιωάννη του Κωνσ., Τωμαδάκη Ευτύχη του Ιωαν., Γναφάκη Αφοί του Αρισ., Παπουδάκη Εμμανουήλ του Ευτ., Αφοί Κουκουλιτάκη του Νικ., Αφοι Αλυγιζάκη του Εμμ., Ξενάκη Νικόλαο του Μαρκ., Τρακάκη Κυριάκο του Ιωάν., Φιωτοδημητράκη Νικόλαο του Νικ. και Σφηναρολάκη Εμμανουήλ του Γεωργ. για την προσφορά κρεάτων.

Ευχαριστεί θερμά τους κύριους Μακρυμανωλάκη Νικόλαο (Σεφ) και τους βοηθούς Γναφάκη Γεώργιο και Τζατζιμάκη Γεώργιο, Τσιριντουλάκη Γεώργιο, τις κυρίες Γρηγοράκη Ευτυχία του Εμμ. Μαθιουδάκη – Αγγελική Μαλανδράκη Στέλλα, Παπουδάκη Ευτυχία του Εμμ., Τωμαδάκη Ελευθερία, Τωμαδάκη Αντωνία-Τωμαδάκη Ιωάννα, Παπαμαρκάκη Ασπασία, Μαλανδράκη Σταυρούλα για την εξαιρετική ποιότητα των φαγητών που πρόσφεραν.

Ευχαριστεί θερμά το φούρνο Βακάκη Γεωργίου στην Παλαιόχωρα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολικού Σελίνου “Το Ψιλάφι” για τα Ριζίτικα, τον Χορευτικό Σύλλογο Σελίνου “Οι Σελινιώτες” για τους χορούς, τους εξαιρετικούς μουσικούς καλλιτέχνες Καλογεράκη Δαμιανό και  Μπομπολάκη Μανώλη, Μαρτσάκη Γιάννη με το συγκρότημά τους για την υπέροχη βραδιά που μας πρόσφεραν.

Ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο “Το Ψηλάφι”, την Ενορία Καμπανό, την Ενορία Σκάφης, την Ενορία Αργαστηρίου, τον κ. Φιωτοδημητράκη Ανδρέα και Παπαδογιαννάκη Αρχιμήδη για την προσφορά τους στα τραπεζοκαθίσματα, το Δήμο και Αντ/ρχο Φιωτοδημητράκη Νίκο για τις εργασίες.

Ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της κλήρωσής μας Αναστασάκης Τράβελ, Γαλήνη εστιατόριο Σούγια, Italian Job, Αφοι Λαβούτα, Μαυριδάκης Vision, Μαλανδράκη Εύη, Μαλανδράκης Ιωάννης Ηλεκτρολύσεις, Μπαρμπόπουλος Παν., Μπικουβαράκης Κωνσταντίνος (ΚΛαδικός), Παπαδογιάννης Νικ., Αγροτεχνική Χανίων, Ροδιτάκης χρώματα, Τσαφαρη Μυλωνάκη Κλαίρη, Τσιριντουλάκης Μανώλης, Φανουριάκης φαρμακείο, Κουρομιχελάκη Ρούλα, Κτελ Χανίων, Ντουντουλάκης Μανώλης, Γαρεδάκης Κουνουπιδιανά.

Τέλος ευχαριστεί θερμά όλες τις Σκαφιδιανές και Σκαφιδιανούς που βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης και εύχεται σε όλο τον κόσμο υγεία και πάντα χαρές στις οικογένειες τους για να ανταμώνουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις.