Επιτήδειοι «ρημάζουν» τα θερμοκήπια της Κουντούρας

Επιτήδειοι κλέβουν λιπάσματα, εργαλεία και«κυψέλες»και αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο της περιοχής- Απανωτά τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα

 

Τον ύπνο τους έχουν χάσει πολλοί ιδιοκτήτες θερμοκηπίων στην Κουντούρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, από τα απανωτά κρούσματα κλοπών σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις.Σύμφωνα με δημοσίευμα των “Σελινιώτικων Νέων” τον τελευταίο μήνα έχουν σημειωθεί κλοπές σε αρκετά θερμοκήπια της περιοχής, με τους δράστες να εκμεταλλεύονται την έλλειψη  σοβαρής αστυνόμευσης στην περιοχή και να δρουν ανενόχλητοι και ανεξέλεγκτα. Σύμφωνα με καταγγελίες ιδιοκτητών θερμοκηπίων οι δράστες, κυρίως τις βραδινές ώρες, προσεγγίζουν το θερμοκήπιο που έχουν βάλει στο στόχαστρο και εισβάλλουν σε αυτό  αποσπώντας ότι βρίσκουν εκτεθειμένο. Από λιπάσματα, εργαλεία μέχρι και κυψέλες φυσικής επικονίασης, που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί για την βέλτιστη καρποφορία σε ντομάτες και άλλα λαχανικά.

Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες  διαστάσεις, καθώς οι  δράστες έχουν ρημάξει στη κυριολεξία τα θερμοκήπια της Κουντούρας με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωσηβλέποντας την περιουσία και τον κόπο τους να είναι έρμαιο στις διαθέσεις των επιτήδειων. Μάλιστα όπως καταγγέλλει ένας ιδιοκτήτης στα «Σελινιώτικα Νέα», το τελευταίο διάστημα έχει πέσει τρεις φορές θύμα κλοπής! Οι δράστες φαίνεται πως αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο της περιοχής, ενώ χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να προμηθεύονται ακόμα και GPS (!) προκειμένου να εφοδιάσουν τις κυψέλες, το κόστος των οποίων είναι ιδιαίτερα υψηλό, για να μπορούν έτσι να τις ελέγχουν σε περίπτωση κλοπής.

Αρκετοί από τους παραγωγούς που έχουν πέσει θύμα κλοπής έχουν απευθυνθεί ήδηστην αστυνομία καταγγέλλοντας τα περιστατικά, με τις αρχές να έχουν ξεκινήσει  περιπολίες αλλά προς το παρών οι δράστες παραμένουν άφαντοι. Μάλιστα δεν είναι λίγοι από τους ιδιοκτήτες που σκέφτονται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους προκειμένου να προστατέψουν την περιουσία τους.

Το φαινόμενο αναδεικνύει την έλλειψη αστυνόμευσης

Τα συνεχόμενα κρούσματα κλοπών το τελευταίο διάστημα, πέρα των άλλων, αναδεικνύει κυρίως, την έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή του Σελίνου που οδηγεί σε φαινόμενα έκνομης δραστηριότητας.  Άλλωστε δεν έχουν περάσει περισσότερο από τρεις βδομάδες από τότε που άγνωστοι και πάλι δράστες είχαν κλέψει έξι μπαταρίες μεγάλων οχημάτων του Δήμου Καντάνου-Σελίνου και συγκεκριμένα από δυο απορριμματοφόρα και ένα φορτηγό που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή “Πανόραμα” της Παλαιόχωρας, ενώ κατά το παρελθόν είχαν αφαιρέσει ακόμα και τα καύσιμα από τα οχήματα του δήμου.

Να σημειωθεί τέλος, και για μια ακόμα φορά, ότι μετά την τελευταία αναδιάρθρωση των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιόχωρας αδρανοποιήθηκε  με αποτέλεσμα η αστυνόμευση όλης της περιοχής να γίνεται αποκλειστικά από το τμήμα της Καντάνου.  Και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό θεωρείται αδύνατο το έτσι κι αλλιώς υποστελεχωμένο τμήμα  της Καντάνου να διαθέσει προσωπικό για την σωστή και πλήρη κάλυψη των αναγκών ασφαλείας και αστυνόμευσης της περιοχής. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάτοικοι και φορείς της περιοχής έχουν ζητήσει την εκ νέου πλήρη επάνδρωση του Α.Τ. Παλαιοχώρας και περιστατικά όπως αυτά που καταγράφονται στη Κουντούρα αποδεικνύουν την αναγκαιότητα του αιτήματος.