Επιτέθηκε και μαχαίρωσε αστυνομικούς στην κοιλιά και το λαιμό

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε τρεις αστυνομικούς και τους μαχαίρωσε στο λαιμό και την κοιλιά, σήμερα στις Βρυξέλλες. Η υπόθεση ανατέθηκε απευθείας στην αντιτρομοκρατική, παρ’ ότι για την ώρα δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή εξτρεμιστική επίθεση. Οι Βέλγοι εισαγγελείς κατά της τρομοκρατίας ανακοίνωσαν ότι έχουν αναλάβει την υπόθεση, ωστόσο δεν έδωσαν καμία άλλη πληροφορία.

Η αστυνομία τραυμάτισε τον δράστη, με σφαίρα, στο πόδι.

candia

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια μεγάλη αρτηρία της λαϊκής κοινότητας Σάερμπεκ στη διάρκεια ελέγχου, ανέφεραν πολλά βελγικά ΜΜΕ.

Ο δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι τους αστυνομικούς, τον έναν στην κοιλιά και τον άλλον στον λαιμό, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών, η Τζένιφερ Βαντερπούτεν. Δεν κινδυνεύει η ζωή τους, είπε.

“Δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν που να μας κατευθύνει προς μια τρομοκρατική ενέργεια, δεν έχω στοιχεία που να δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος, η οποία δεν ήταν σε θέση ακόμη να διευκρινίσει υπό ποιες περιστάσεις σημειώθηκε η επίθεση.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, μετά τη διπλή επίθεσή του, ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει και μια άλλη περίπολος της αστυνομίας χρειάστηκε να κάνει χρήση πυροβόλου όπλου για να τον σταματήσει.

“Τραυματίστηκε από σφαίρα στο πόδι”, δήλωσε η Βαντερπούτεν.

Στις 6 Αυγούστου, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ματσέτα στο Σαρλερουά (νότια) από έναν άνδρα που φώναζε “Αλλάχ Άκμπαρ” και ο οποίος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

Στις 7 Σεπτεμβρίου στο Μόλενμπεκ, μια κοινότητα των Βρυξελλών που θεωρείται εστία ριζοσπαστικού ισλαμισμού, δύο αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν. Ο δράστης των επιθέσεων, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα φόνου, είναι ένας άνδρας με καταγωγή από το Μαγκρέμπ ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες της αστυνομίας με περίπου δέκα ψευδώνυμα, αλλά χωρίς να έχει αποδειχθεί ότι είχε οποιαδήποτε σύνδεση με το ισλαμιστικό κίνημα, σύμφωνα με την εισαγγελία των Βρυξελλών.

news.gr